De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

SongArc: muziekgame laat je dansen met je vingers

Gijs Ettes
20 maart 2015, 16:58
1 min leestijd
SongArc: muziekgame laat je dansen met je vingers

SongArc is het best te omschrijven als een combinatie van de muziekgame Guitar Hero en dansgame Dance Dance Revolution. In het spel moet je de aanwijzingen op het scherm met je vingers volgen voor een topscore.

Lees verder na de advertentie.

Dansen met je vingers

Je kunt SongArc gebruiken met de gratis liedjes die worden meegeleverd, maar het is ook mogelijk om nummers uit je eigen muziekbibliotheek te importeren. Daarvoor heb je wel zogenoemde sheets nodig; je kunt deze zelf maken of andermans sheets downloaden. Bij het starten van de app is het mogelijk om een tutorial te spelen om bekend te worden met de besturing, maar in principe wijst SongArc zichzelf.

Je speelt de game door goed getimed op de icoontjes te drukken die van boven naar beneden over het scherm lopen. Zie je een lus met icoontjes, dan is het de bedoeling om op het scherm te drukken en deze met je vinger te volgen. Je moet echter pas drukken als het icoontje ter hoogte van de arc zweeft, anders ontvang je geen punten en wordt je combo beëindigd. Zo nu en dan moet je smartphone ritmisch heen en weer bewegen en hoe beter je dit doet, des te hoger je uiteindelijke score.

Dat klinkt eenvoudig, maar naarmate je verder komt in de game, wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd en moet je meerdere vingers gebruiken om geen icoontjes te missen. SongArc is mooi vormgegeven en behoorlijk verslavend, vooral als je zelf een leuke lijst met liedjes hebt om in de game te importeren.

SongArc downloaden

Via de link hieronder kun je SongArc downloaden voor Android. De game vereist Android 4.1+ en tenminste 42MB aan vrije opslagruimte.

Download SongArc in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu