Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Springpad 4.0 compleet vernieuwd met betere zoekfunctie

Redactie
28 maart 2013, 12:45
2 min leestijd
Springpad 4.0 compleet vernieuwd met betere zoekfunctie
springpad banner
springpad android


Springpad is een mobiele app waarmee je allerlei content en spullen die je op internet hebt gevonden kunt samenvoegen in een notitieboek. Denk aan Evernote, maar dan een stuk grafischer en met de bedoeling om het te delen. Of denk aan Pinterest, maar dan met de mogelijkheid om ook langere stukken tekst op te nemen. Een Springpad-notebook is dus eigenlijk een soort plakboek van allerlei leuke dingen die je op internet hebt gevonden: tekstjes, foto’s, producten en meer. Het toverwoord is curatie: omdat jij al de moeite hebt genomen om allerlei leuke dingen bij elkaar te sprokkelen, kunnen anderen er gezellig doorheen bladeren, als een soort tijdschrift. Springpad biedt in de nieuw verschenen versie 4.0 nu de mogelijkheid om die notebooks ook buiten de app te delen met anderen.

Je kunt in Springpad actief meedoen door zelf notitieboeken met allerlei knipsels te maken. Maar je kunt ook op de ‘Watch something’-knop drukken om te worden vermaakt met een leuke film of tv-show. Amerikanen kunnen zelfs meteen doorklikken naar Netflix om de betreffende film te gaan kijken, of kunnen de film kopen of huren via iTunes of Amazon. Je kunt zelfs meteen zien wanneer de film in de bioscoop draait en hoeveel de kaartjes kosten. Voor Europeanen is Springpad meer een collectie van stijl- en inspiratieboeken.

Lees verder na de advertentie.

Mensen verzamelen bijvoorbeeld recepten, foto’s van meubels die ze willen kopen, lijstjes met favoriete Android-apps… alles is mogelijk. Springpad werkt ook nauw samen met merken, die hun notitieboeken willen gebruiken om lezers te inspireren. Ze werken bijvoorbeeld samen met Glamour, die notitieboeken maakt met beautytips, modefoto’s en spullen die ze zelf verkopen. Je kunt items uit het Glamour-notitieboek overnemen in je eigen notitieboek. Het mooie is dat wijzigingen die Glamour later doorvoert, ook in jouw notitieboek worden aangepast zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je die items met je vrienden gaat delen, zodat het merk Glamour bij zoveel mogelijk mensen onder de neus komt. Dat kan nu nog makkelijker, door het feit dat je de notitieboeken ook buiten de mobiele apps kunt delen. Op die manier is Springpad niet alleen een inspiratiebron, maar ook een reclame-uithangbord voor allerlei merken.

Downloaden: Springpad (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=qj0E6w81nb8&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu