Storm It: publiceer een verhaal in een serie aan tweets

Erwin Vogelaar
8 juli 2016, 15:10
2 min leestijd
Storm It: publiceer een verhaal in een serie aan tweets

Hoewel Twitter je nog steeds geen langere tweets laat plaatsen, houdt niets je tegen om een langer verhaal over meerdere tweets te verdelen. De nieuwe app Storm It maakt dit nu een stuk makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Storm It

We hebben al vaak geruchten gehoord dat Twitter langere tweets mogelijk wil maken. Een tweet met tot 10,000 karakters zou zelfs een optie zijn, door een gepubliceerde tweet van 140 tekens met een druk op de knop uit te breiden. Het enige wat we nu zeker weten is dat Twitter linkjes en afbeeldingen niet meer mee gaat rekenen in de hoeveelheid tekens.

Soms wil je echter een langer verhaal plaatsten. Dat moet dan in een serie aan tweets die je met elkaar verbindt door bijvoorbeeld bij de eerste tweet ‘1/5’ te plaatsten en verder te gaan naar ‘2/5’, ‘3/5’ enzovoort. Hiervoor moet je echter goed plannen, want je moet precies weten in hoeveel tweets je tekst past. De app Storm It is gemaakt om dit proces een stuk makkelijker te maken.

Het idee achter de app is super simpel. Je verbindt de app met je Twitter-account door via Twitter toestemming te geven. Vervolgens kun je in het schrijfveld je volledige verhaal typen en publiceren. De app tweet vervolgens je verhaal tweet voor tweet op je profiel. In de instellingen van de app kun je aangeven of je X/X-cijfers aan het eind van de tweet wil hebben of alleen een X/-cijfer aan het begin van de tweet wil plaatsen, maar dan kunnen de lezers niet zien uit hoeveel tweets je tweetstorm bestaat. Je kunt het verhaal ook nog een onderwerp geven, zodat je het later terug kunt vinden.

Storm It downloaden

Storm It kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt maar om 4,2MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om tweetstorms te kunnen sturen.

Download Storm It in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu