Swype maakt beta voor iedereen toegankelijk

Redactie
22 december 2010, 0:14
1 min leestijd
Swype maakt beta voor iedereen toegankelijk
swype beta
swype-is-quick

Nieuwe Android-telefoons van Samsung worden standaard geleverd met een alternatieve invoermethode, Swype. Tot nu toe was Swype niet als losse applicatie verkrijgbaar in de Android Market. De enige manier om eraan te komen was toegang te krijgen tot het besloten betaprogramma of een toestel kopen waarop Swype al is voorgeïnstalleerd. Maar door het openstellen van het betaprogramma kan nu iedereen de app installeren. Met Swype kun je sneller dan gebruikelijk teksten invoeren, omdat je je vingers niet van het scherm hoeft te halen. Met een vloeiende beweging ‘teken’ je het woord.

Via beta.swype.com kun je je inschrijven voor het openbare betaprogramma. Na het achterlaten van je e-mailadres ontvang je een link om de installer te downloaden. Heb je al een eerdere versie van Swype geïnstalleerd, dan moet je zowel Swype als de Swype-installer eerst deïnstalleren. De vernieuwde beta ondersteunt Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Frans en een onstabiele versie van Chinees Pinyin. Ook worden HVGA-, WVGA- en WVGA854-resoluties ondersteund (nog geen QVGA).

Lees verder na de advertentie.

Een waarschuwing voor mensen die Swype al standaard op hun toestel meegeïnstalleerd hebben gekregen: download de beta niet, want het gaat niet werken. Support is bovendien beperkt, je zult in de gebruikersforums van de ontwikkelaar je weg moeten zoeken.

Om Swype als je standaard toetsenbordje in te stellen moet je een vakje op je toetsenbordinstellingen aanvinken en vanaf het installatiescherm Select Swype kiezen.

Meer info: beta.swype.com

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu