Hippe taxiservice Uber: app laat gebruikers taxiritten splitten

uber appDe hippe taxiservice Uber is een keiharde hit in Amsterdam. Je maakt een account aan, voert je creditcardgegevens in en kan voortaan met de Uber app een taxi in Amsterdam bestellen. De update van de Uber app laat Uber-gebruikers voortaan de kosten delen: een handigheid die al geruime tijd erg gewenst is.

De app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, welke naar jou rijdt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt. De Uber app kijkt automatisch naar jouw locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaald. Daarnaast kun je bij de eindbestemming uitstappen en wordt de prijs van de taxirit automatisch van je creditcard afgeschreven: ideaal.

Uber app split kosten

Het sociale ‘splitten’ van de kosten is écht een onderdeel dat de app nog nodig had. Omdat de ritjes met Uber niet de goedkoopste zijn, is het handig om de kosten met meerderen te delen. Dit kan heel gemakkelijk: als je de rit hebt aangevraagd druk je op het icoon naast de naam van de taxichauffeur. Hier kun je vrienden uitnodigen om aan je rit toe te voegen. Als zij de uitnodiging hebben geaccepteerd, rekent de Uber app de kosten per persoon uit. Zo gemakkelijk is het. En vergeet geen drankje in de Uber taxi te pakken!

Download: Uber (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.