De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Bestuur je pc of Mac vanaf je smartphone met Unified Remote

Rick van der Veer
8 februari 2017, 15:30
2 min leestijd
Bestuur je pc of Mac vanaf je smartphone met Unified Remote

Unified Remote verandert je smartphone in een afstandsbediening voor je pc of Mac. De app biedt naast het bedienen van je bureaublad op afstand ook de mogelijkheid om specifieke apps aan te sturen, zoals Spotify of VLC.

Lees verder na de advertentie.

Slimme afstandsbediening met Unified Remote

Unified Remote is een app die je toegang geeft tot je desktop, maar dan vanaf je smartphone. Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin een dergelijke app van pas kan komen. Zo kun je bijvoorbeeld op een feestje een laptop gebruiken om muziek af te spelen en deze vanaf je smartphone te beheren. Maar ook als je een presentatie geeft kan het handig zijn de controle over je dia’s te houden vanaf je telefoon.

De app biedt ook opties om specifieke programma’s op afstand aan te sturen. Unified Remote kan rechtstreeks commando’s verzenden aan apps zoals Spotify of VLC, maar ook een lijst met geïnstalleerde apps weergeven en ze voor je opstarten. De app kan ook algemene media-commando’s versturen naar de desktop, zoals pauze en stop. Deze worden dan door het actieve mediaprogramma opgepikt.

Ook power users kunnen hun hart ophalen met deze app. Met behulp van nfc-tags kun je de app programmeren om bij een bepaalde tag een specifieke actie uit te voeren. Dit werkt ook met scanbare qr-codes. Zo kun je bijvoorbeeld een nfc-tag op de stoelleuning verwerken om meteen een verbinding te leggen met je media-pc.

Unified Remote downloaden

Je kunt de app via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store. De volledige versie kost 4,99 euro en ondersteunt meer apps, het gebruik van de afstandbediening als overlay vanuit andere apps, het programmeren en scannen van nfc-tags en laat je de app vanaf je Android Wear-horloge bedienen.

Download Unified Remote in Google Play (gratis)

Download Unified Remote Full in Google Play (4,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu