De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met deze 3 vertaal-apps spreek je altijd een woordje over de grens

Michel van 't Klaphek
19 juni 2019, 12:12
3 min leestijd
Met deze 3 vertaal-apps spreek je altijd een woordje over de grens

Ga je op vakantie naar het buitenland of ben je vaak op zakenreis? Dan neem je niet langer een woordenboek mee, maar een vertaal-app op je smartphone. Of je nu naar Duitsland gaat of Japan: deze vertaal-apps zorgen ervoor dat de locals je altijd begrijpen.

Lees verder na de advertentie.

De beste vertaal-app voor op vakantie: een top 3

De Play Store puilt uit van de vertaal-apps, maar welke moet je kiezen? Deze drie vertalers zijn volgens ons het beste, waar je reis ook heen gaat.

1. Google Translate

vertaal-app google translate

Google Translate is voor de meeste mensen de beste vertaal-app, omdat hij zo volledig is. Je kunt zowel losse woordjes als hele zinnen vertalen van en naar meer dan 100 talen, waaronder Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Ook wanneer je verder naar huis gaat, kun je je alsnog verstaanbaar maken in onder meer Hawaii, Indonesië en Kenia. Bovendien kun je 59 talen downloaden voor offline gebruik, zodat je geen internetverbinding nodig hebt.

Ook werkt Google Translate als tolk, waarbij jij direct te horen krijgt wat een ander aan je probeert uit te leggen. Deze tolkfunctie werkt voor 32 populaire talen, al laat de nauwkeurigheid soms nog wat te wensen over. Tot slot kun je met Google Translate vertalen met je camera. Richt simpelweg je sensor op een straatbord, restaurantkaart of prijslijst en zie op het scherm van je smartphone wat er precies staat.

→ Download Google Translate in de Play Store (gratis)

2. Microsoft Vertaler

vertaal-app microsoft vertaler

Microsoft Vertaler is niet de meest uitgebreide vertaal-app, maar wel één van de mooist vormgegeven en simpelste. Je wordt niet overladen met een menu van mogelijkheden, maar kunt direct beginnen met vertalen. Bovendien kan Microsoft Vertaler overweg met Wear OS, waardoor de vertaal-app ook op je Android-smartwatch werkt.

De app spreekt meer dan 60 talen en het merendeel is beschikbaar voor offline gebruik. Een handige functie is dat Microsoft Vertaler je bij het opzoeken van een woord direct wat context en voorbeeldzinnetjes geeft. Als je bijvoorbeeld het woord “kamer” wil vertalen, krijg je direct te zien hoe je een hotelsuite reserveert, hoeveel dat kost en met hoeveel personen je terecht kunt.

→ Download Microsoft Vertaler in de Play Store (gratis)

3. Waygo

vertaal-app waygo

Ga je op reis naar het Verre Oosten? Dan moet je bij Waygo zijn. De vertaal-app specialiseert zich in Aziatische talen zoals Chinees (versimpeld en traditioneel), Koreaans en Japans. De uitspraak “dit is Chinees voor mij” is niet uit de lucht komen vallen, en daarom heeft Waygo een functie om met je camera te vertalen, waardoor je geen lastige tekens hoeft in te typen. Ook al gemaakte foto’s kun je op deze manier ontcijferen.

Bovendien kan Waygo woorden en hele zinnen uitspreken, waarna je zelf een poging kunt wagen of de vertaling simpelweg aan een medewerker van een bar, hotel of winkel te laten horen. Jammer genoeg spreekt de Aziatische vertaal-app geen Nederlands, maar Engels. Wel is het fijn dat je geen internetverbinding nodig hebt, omdat alle talen offline automatisch worden opgeslagen.

→ Download Waygo in de Play Store (gratis)

Op vakantie met je smartphone

Je smartphone is een ideale metgezel voor, tijdens en na je trip. Dankzij vliegveld-apps kom je alles te weten over vluchttijden en de douane, Google Trips is ideaal voor het plannen van reizen en achteraf is het ordenen en afdrukken van vakantiefoto’s een eitje. Lees meer handige tips om met je smartphone te reizen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu