De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vliegen met je smartphone: apps voor vluchtinformatie, de douane en meer

Michel van 't Klaphek
20 juli 2018, 15:10
4 min leestijd
Vliegen met je smartphone: apps voor vluchtinformatie, de douane en meer

Vergeet jij ook altijd je instapkaart voor het vliegtuig en heb je geen idee waar je heen moet op Schiphol? Geen paniek, je smartphone kan hierbij helpen. Dit zijn de handigste apps voor op het vliegveld.

Lees verder na de advertentie.

De handigste vliegveldapps op een rij

Het moment waar je het hele jaar naar hebt uitgekeken is eindelijk daar: op vakantie. Om gedoe en stress te voorkomen staan er vele apps in Google Play die jouw reis zo vlekkeloos mogelijk maken. Voordat je het vliegtuig instapt, doe je er verstandig aan deze apps voor op het vliegveld te downloaden.

1. Douane Reizen: dit mag je meenemen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze wijsheid gaat ook op voor vliegen en daarom is Douane Reizen een goed startpunt. Zodra je de app opstart wordt gevraagd naar je bestemming. Zodra je dit hebt doorgegeven wordt een handige lijst gemaakt van dingen die je mee terug mag nemen naar Nederland, uitgesplitst per categorie.

Ook zit er een handige rekenmachine in de app voor het omrekenen van valuta en kun je aankoopbonnen bewaren via foto’s. Heb je bijvoorbeeld een dure camera gekocht voor je op reis ging? Dan kun je bij terugkomst het gescande bonnetje laten zien om aan te tonen dat je deze niet op de vakantiebestemming hebt gekocht. Hiermee voorkom je dat je nogmaals belasting moet betalen.

Download Douane Reizen in Google Play (gratis)

Ga je naar een land met een twijfelachtige reisstatus zoals Egypte, of een andere verre bestemming? Dan is het verstandig om ook 24/7 BZ Reis te downloaden. Deze app geeft het actuele reisadvies voor alle landen ter wereld aan en biedt stap-voor-stap hulp bij problemen, zoals wanneer je smartphone gestolen is. Bovendien kun je direct contact opnemen met lokale ambassades, die je kunnen helpen in noodsituaties.

Download 24/7 BZ Reis in Google Play (gratis)

2. Schiphol-app: stop met verdwalen Schiphol Amsterdam Airport icoon

Met 68 miljoen bezoekers op jaarbasis is Schiphol de drukste luchthaven van Nederland. Niet zo gek dat het soms nogal lastig is om naar de juiste gate te navigeren. De officiële Schiphol-app helpt daarbij. Dankzij de plattegrond kun je namelijk precies zien waar je bent, en waar je heen moet.

Daarnaast kun je alle actuele vertrektijden bekijken en jouw vlucht opzoeken. Vervolgens wordt je op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen en ontvang je een persoonlijk reisadvies. Hierin staat de volgorde van je reis. Daarnaast zie je de actuele wachttijden, zodat je lange wachtrijen kunt vermijden. Bovendien staat aangegeven welke gate je moet hebben, en kun je de vliegmaatschappij direct bellen in het geval van oponthoud.

Vlieg je niet via Schiphol? Dan is het nog maar de vraag of er een app beschikbaar is. Het aanbod Nederlandse vliegveld-apps is karig: enkel Rotterdam/Den Haag heeft een eigen applicatie. Vliegveld Düsseldorf, een populaire luchthaven onder Nederlanders, heeft wel een officiële app.

Download Schiphol Amsterdam Airport in Google Play (gratis)

3. Met wie vlieg jij? 

Weet je wat je mee mag nemen op vakantie en kent je favoriete vliegveld geen geheime plekken voor jou? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan de app van jouw vliegmaatschappij.

In deze apps kun je onder meer vluchten boeken, reisdetails bekijken en je instapkaart en ticket bewaren. Verder is het bij enkele aanbieders mogelijk om aanvullende extra’s te boeken, zoals een transfer naar je hotel bij aankomst, en krijg je bijvoorbeeld korting op een aankoop in het vliegtuig, zoals een drankje.

Deze vliegmaatschappijen hebben een eigen, gratis app in Google Play:

4. Vergeet geen belangrijke spullen

Heb je ook altijd het gevoel dat je iets belangrijks vergeet wanneer je op het punt staat om te vertrekken? Dan heb je een handige checklist-app nodig, zoals PackPoint.

Zodra je de app opstart geef je eerst aan waar de reis naartoe gaat, hoeveel dagen die duurt en wat er allemaal op de planning staat. Is het een reis ter ontspanning, of ben je van plan zaken te doen? Vervolgens wordt een persoonlijke paklijst gemaakt op basis van jouw activiteiten. Naast spullen die je altijd moet meenemen, zoals een documentje met je reisgegevens, wordt je bijvoorbeeld herinnerd aan het feit dat je een waterfilter moet meenemen als je gaat wildkamperen.

PackPoint houdt verder rekening met de duur van je reis en geeft aan hoeveel (korte) broeken, shirts en paar sokken je mee moet nemen. Je houdt gemakkelijk overzicht door aan te vinken welke spullen je al bij elkaar hebt gezocht, en welke nog niet.

Download PackPoint in Google Play (gratis)

Mis jij nog handige apps voor op het vliegveld? Laat het weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu