Wiser: maak je Android supersimpel met deze app

Redactie
16 mei 2014, 19:31
2 min leestijd
Wiser: maak je Android supersimpel met deze app
wiser

Android is eerlijk gezegd niet het meest gemakkelijke mobiele besturingssysteem. Daarom kan Android voor sommigen nog best lastig zijn. Denk aan je grootouders, a-technische ouders of je kinderen. Dat vinden de makers van Wiser ook, en daarom ontwikkelden zij Wiser: een launcher voor Android die de interface voor je smartphone aanpast en ‘m zo simpel mogelijk maakt, zodat iedereen Android voortaan kan begrijpen.

Wiser richt zich op zes basistaken: je contacten, bellen, berichten, de camera, galerij en natuurlijk je apps. Deze zes taken worden met grote knoppen op het scherm getoond, waardoor je ze altijd snel kan bereiken. Daarmee lijkt Wiser grotendeels op een ‘Android voor ouderen’, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat Wiser ideaal is voor iedereen die niet zo veel verstand heeft van smartphones – en liever de meest simpele telefoon heeft die wél kan WhatsApp’en.

Lees verder na de advertentie.

Wiser: een uitleg

Wist wordt geïnstalleerd als een launcher. Dit betekent dat Wiser de inteface van je Android vervangt en een eigen design aan Android geeft. Het hoofdscherm bestaat uit de zes hiervoor genoemde basistaken, waarbij de telefoon- en contacten-app ook zijn versimpeld om sneller de juiste persoon te vinden of het goede nummer in te toetsen. Met opnieuw grote knoppen en duidelijke interface-elementen. Via de applicatie-knop kunnen Wiser-gebruikers echter ook bij andere apps, zoals spelletjes of de WhatsApp Android-app.

Er is ook een Notice Board beschikbaar waarmee je het notificatievenster van Android versimpelt. Zo maakt je Wiser helemaal compleet. Voor Notice Board is echter wel Android 4.3 of hoger nodig. Een andere handige feature van Wiser is dat de app maar 15MB aan werkgeheugen gebruikt. Hierdoor kan de app ook draaien op smartphones met minder krachtige hardware, wat een logische combinatie is met deze launcher. Zo kun je een goedkope smartphone voor iedereen enorm simpel maken.

Download

Wiser is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Wiser (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu