De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de 6 belangrijkste verbeteringen van het vernieuwde YouTube

Erwin Vogelaar
29 augustus 2017, 18:58
2 min leestijd
Dit zijn de 6 belangrijkste verbeteringen van het vernieuwde YouTube

Google geeft YouTube een kleine make-over. Dit YouTube-redesign brengt niet alleen een nieuw logo, maar ook enkele fijne functies naar de app.

Lees verder na de advertentie.

Belangrijkste verbeteringen YouTube-redesign

Google rolt een nieuw design voor YouTube uit met een aantal handige nieuwe functies. Deze features zijn nog niet allemaal direct beschikbaar. Zo worden sommigen nu uitgerold, maar zijn anderen pas in de komende weken of later toegankelijk. Naast onderstaande praktische verbeteringen heeft YouTube voor het eerst sinds twaalf jaar ook een nieuw logo, zoals je hieronder kunt zien.

youtube-redesign

1. Speler past bij de video

Als je een video met een afwijkend formaat kijkt, dan past de YouTube-speler zich binnenkort automatisch aan. Denk aan verticale of vierkante video’s. Straks zie je deze beelden zonder zwarte balken.

2. Pas de snelheid aan

Als je video op een desktopcomputer kijkt, krijg je de mogelijkheid om de snelheid aan te passen. Zo is het mogelijk om video’s sneller of juist langzamer te kijken. Nu is dat ook in de app mogelijk.

3. Kijk een volgende video met een swipe

Google introduceerde eerder dit jaar de mogelijkheid om een video vooruit of terug te spoelen door tweemaal rechts of links op het scherm te tikken. Nu komt daar een nieuw gebaar bij, die in de komende maanden wordt getest. Door naar links te vegen op het scherm ga je naar de volgende video.

4. Kies je volgende video tijdens het kijken

Bekijk je een video op het volledige scherm, dan krijg ook een lijstje te zien met aanbevolen video’s als je op het scherm tikt. Op deze manier kies je jouw volgende video direct uit als je wat anders wil kijken.

5. Nieuwe designelementen

Wat verder opvalt in de app, is dat de koptekst wit is gemaakt en de navigatietabbladen aan de onderkant van de app zijn gezet. Ook zijn er tabbladen voor je bibliotheek en account toegevoegd. Bovenstaande verbeteringen zie je ook in actie in onderstaande video:

6. Material Design voor desktop

Naast de vernieuwde YouTube-app, stelt Google ook het het Material Design-ontwerp van YouTube voor desktop beschikbaar. Meer over deze verandering lees je hier.

Om de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android te downloaden, klik je op onderstaande link.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu