BlackBerry Key 2 LE

1/1

Pluspunten

  • Grote accu gaat twee (of meer!) dagen mee
  • Geniet van hd-beeld op flink 5,5 inch-scherm
  • Waterbestendige behuizing is lekker stevig
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten

  • Toetsenbord neemt veel ruimte in, dus klein scherm

Dit moet je weten over de BlackBerry Key 2 LE

De BlackBerry Key 2 LE is een Android-smartphone met een fysiek qwerty-toetsenbord. Ben je nog steeds niet gewend aan tikken op een touchscreen, dan kun je terecht bij deze BlackBerry. Dit is een goedkope variant van de BlackBerry Key 2. Het design van de twee toestellen is vergelijkbaar, maar de Key 2 LE is net wat minder krachtig.

Lees verder na de advertentie.

Tikken op een echt toetsenbord

Je kunt hem haast niet missen: de BlackBerry Key 2 LE heeft een fysiek toetsenbord. Direct onder het 4,5 inch-scherm zitten vier rijen toetsen. Hoewel je met een touchscreen inmiddels aardig snel kan typen, is zo’n qwerty-toetsenbord net wat handiger als je bijvoorbeeld met een lange tekst bezig bent of onderweg snel wat wil tikken.

BlackBerry heeft het toetsenbord daarnaast voorzien van enkele slimme features. Zo kun je door de toetsen swipen om door pagina’s of teksten te scrollen. Daarmee dient het toetsenbord in feite als een scrollwiel dankzij de ingebouwde touchsensor. De Key 2 LE heeft bovendien een vingerafdrukscanner, die in de spatiebalk verwerkt zit. Druk op de knop en het toestel is direct ontgrendeld.

De Key2 wordt geleverd met een uitgebreide suite aan BlackBerry-apps, gericht op de zakelijke markt. Centraal staat de BlackBerry Hub, een app die mail, social media-berichten en contactgegevens voor je verzamelt en op prioriteit sorteert. Ook zijn er extra apps die je toestel beveiligen en wachtwoorden beschermen, en verschillende tools gericht op productiviteit.

Betaalbaar alternatief voor BlackBerry Key 2

Deze smartphone deelt zijn naam met de BlackBerry Key 2, die ook qua design grote gelijkenissen heeft. Beide toestellen hebben immers een klein scherm met een compleet toetsenbord. Toch is de Key 2 LE enkele honderden euro’s goedkoper.

De verschillen zitten hem dan ook niet in het design, maar in de hardware. De Key 2 LE gebruikt een Snapdragon 636-chip in plaats van de Snapdragon 660-chip die in de Key 2 zit. Ook heeft de Key 2 LE niet 6, maar 4GB werkgeheugen. Dat maakt het toestel een tikkeltje minder krachtig, al zul je in de praktijk nauwelijks het verschil merken. Daarnaast is de accu ietsje kleiner: niet 3500 mAh, maar 3000 mAh.

Deze smartphone koop je als… je zoveel berichten en teksten typt dat je écht niet zonder fysiek toetsenbord kan.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews BlackBerry Key 2 LE

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu