De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry Key2

1/1

Pluspunten

  • Compleet toetsenbord om sneller te tikken
  • Extra apps voor zakelijke gebruikers
  • Grote accu die makkelijk een dag mee gaat
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten

  • Scherm is aan de kleine kant
  • Fysiek toetsenbord niet voor iedereen interessant

Dit moet je weten over de BlackBerry Key2

De BlackBerry Key2 is een Android-smartphone voorzien van een fysiek qwerty-toetsenbord. Onder het 4,5 inch-scherm zitten vier rijen toetsen om je berichten op uit te tikken. Dat is bijvoorbeeld handig voor zakelijke gebruikers, die de hele dag aan het tikken zijn. Er worden dan ook allerlei apps meegeleverd om die gebruikers tegemoet te komen. Dit is de opvolger van de BlackBerry KeyOne, voorzien van krachtigere hardware en een betere camera.

Lees verder na de advertentie.

Toetsenbord om te tikken

De BlackBerry Key2 heeft een relatief compact 4,5 inch-scherm, omdat er door de toetsen minder ruimte overblijft voor het beeld. Er zijn vier rijen met knoppen, met onderaan een spatiebalk. Het toetsenbord is bovendien uitgerust met touchsensor, zodat je er overheen kan swipen om te scrollen.

Smartphones met een fysiek toetsenbord zijn inmiddels zeldzaam. Dat is toch wel zonde, omdat het vaak net wat fijner tikt. Voor langere berichten tik je een stuk fijner door als je de toetsen zelf echt kan aanraken. BlackBerry-toetsenborden zijn bovendien van een goede kwaliteit, en voelen fijn aan.

Daarnaast heeft de Key2 alle hardware in huis die je van een goede smartphone zou verwachten. De Snapdragon 660-chip met 6GB werkgeheugen is meer dan genoeg om alle apps soepel te laten lopen. Bovendien is er 64GB opslagruimte, waar je al je apps, foto’s, documenten en zelfs je games op kwijt kunt.

BlackBerry Key2 officieel

BlackBerry Hub

De Key2 wordt geleverd met een uitgebreide suite aan BlackBerry-apps, gericht op de zakelijke markt. Centraal staat de BlackBerry Hub, een app die mail, social media-berichten en contactgegevens voor je verzamelt en op prioriteit sorteert. Ook zijn er extra apps die je toestel beveiligen en wachtwoorden beschermen, en verschillende tools gericht op productiviteit.

Bovendien biedt BlackBerry relatief goede software-ondersteuning. Je kunt met de Key2 dus rekenen op regelmatige beveiligingsupdates. Die worden maandelijks uitgebracht door Google, en bieden bescherming tegen alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Ook krijgt de Key2 minimaal één grote update naar Android 9.0. Toekomstbestendig is het toestel dus zeker wel.

Deze smartphone koop je als… je nog steeds niet gewend bent aan een toetsenbord op je touchscreen. Deze BlackBerry is voor de echte die-hards.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews BlackBerry Key2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu