Fairphone First Edition

Fairphone: een eerlijk Android-toestel

De Fairphone is  in de markt gezet als een eerlijk  geproduceerde Android-smartphone. Het toestel  kwam via crowdfunding tot stand en groeide al snel uit tot een succes. Zodoende is er inmiddels een opvolger van de Fairphone in de maak.

De eerste Fairphone, ook wel First Edition genoemd, combineert een fraai ontwerp  met redelijke specificaties. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 1,3GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte en een 2000 mAh-accu aanwezig. Het scherm van de Fairphone meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 256 ppi.  

Lees verder na de advertentie.

De Fairphone in vogelvlucht

De Fairphone kenmerkt zich door de eerlijke manier waarop het toestel is ontwikkeld, met materialen die op een eerlijke manier zijn gewonnen. Daarnaast beschikt de smartphone over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Fairphone op een rijtje gezet.

  • Op een eerlijke manier geproduceerd
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 4,3 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • 2000 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Fairphone

Fairphone

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Fairphone foto’s te maken. Dit doe je met de 8 en 1,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant van het toestel. De camera aan de achterzijde schiet prima kiekjes die er kleurrijk en gedetailleerd  uitzien. De camera aan de voorkant is echter van mindere kwaliteit. Gemaakte foto’s ogen korrelig en vooral in het donker komen ze niet goed tot hun recht. Wel is er een led-flitser aanwezig, waardoor dit probleem gedeeltelijk wordt verholpen.

Een groot pluspunt van de Fairphone is het feit dat het toestel plaats heeft voor twee simkaarten. Dit is vooral handig voor de mensen die zakelijk en privé bellen, maar niet twee smartphone wil gebruiken. Daarnaast draait de Fairphone uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean), al is het toestel naderhand niet bijgewerkt. Hierdoor zit je als gebruiker helaas vast aan een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Fairphone met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Fairphone First Edition

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu