Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Fairphone First Edition

Fairphone First Edition
Scherm 4.3 inch
Camera 8 megapixel

Fairphone: een eerlijk Android-toestel

De Fairphone is  in de markt gezet als een eerlijk  geproduceerde Android-smartphone. Het toestel  kwam via crowdfunding tot stand en groeide al snel uit tot een succes. Zodoende is er inmiddels een opvolger van de Fairphone in de maak.

De eerste Fairphone, ook wel First Edition genoemd, combineert een fraai ontwerp  met redelijke specificaties. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 1,3GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte en een 2000 mAh-accu aanwezig. Het scherm van de Fairphone meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 256 ppi.  

De Fairphone in vogelvlucht

De Fairphone kenmerkt zich door de eerlijke manier waarop het toestel is ontwikkeld, met materialen die op een eerlijke manier zijn gewonnen. Daarnaast beschikt de smartphone over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Fairphone op een rijtje gezet.

  • Op een eerlijke manier geproduceerd
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 4,3 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • 2000 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Fairphone

FairphoneUiteraard is het ook mogelijk om met de Fairphone foto’s te maken. Dit doe je met de 8 en 1,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant van het toestel. De camera aan de achterzijde schiet prima kiekjes die er kleurrijk en gedetailleerd  uitzien. De camera aan de voorkant is echter van mindere kwaliteit. Gemaakte foto’s ogen korrelig en vooral in het donker komen ze niet goed tot hun recht. Wel is er een led-flitser aanwezig, waardoor dit probleem gedeeltelijk wordt verholpen.

Een groot pluspunt van de Fairphone is het feit dat het toestel plaats heeft voor twee simkaarten. Dit is vooral handig voor de mensen die zakelijk en privé bellen, maar niet twee smartphone wil gebruiken. Daarnaast draait de Fairphone uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean), al is het toestel naderhand niet bijgewerkt. Hierdoor zit je als gebruiker helaas vast aan een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Fairphone met abonnement.

Pluspunten First Edition

  • Gemaakt uit eerlijk verkregen materialen
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor
  • Veel opslagruimte aanwezig

Minpunten First Edition

  • Relatief lage schermresolutie
  • Mist 4G-ondersteuning
Fairphone First Edition
Welke Fairphone First Edition wil je?
Wij hebben momenteel geen Fairphone First Edition aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Een interview met Fairphone, de duurzame Nederlandse smartphonefabrikant

Een interview met Fairphone, de duurzame Nederlandse smartphonefabrikant

Nieuws De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone maakt ‘eerlijke’ toestellen die zo lang mogelijk mee moeten gaan. Volgende maand viert het bedrijf zijn zesde verjaardag. In een interview met Android Planet blikt de telefoonmaker terug en vooruit.
Fairphone nu exclusief bij KPN verkrijgbaar

Fairphone nu exclusief bij KPN verkrijgbaar

Nieuws De Fairphone is exclusief bij KPN verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. Van de duurzame en eerlijke smartphone zijn slechts 25.000 exemplaren geproduceerd en deze zijn allemaal uitverkocht middels een…
“Compleet eerlijke Fairphone maken kan alleen in je achtertuin”

“Compleet eerlijke Fairphone maken kan alleen in je achtertuin”

Nieuws Tot 14 juni was het mogelijk om een limited edition van de Fairphone te bestellen, een zo eerlijk mogelijk geproduceerde Android-smartphone. Meer dan 9.000 mensen in Europa deden dit, en…
Fairphone heeft al meer dan 5000 smartphones verkocht

Fairphone heeft al meer dan 5000 smartphones verkocht

Nieuws Fairphone, het initiatief om een Android-smartphone te verkopen die onder de juiste omstandigheden gefabriceerd is, heeft al meer dan 5000 toestellen verkocht en 1,5 miljoen euro opgehaald. Hiermee kan Fairphone…