De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Fitbit

Fitbit

Fitbit is een fabrikant van fitnesstrackers en smartwatches en verkoopt modellen in allerlei prijsklassen. Het bedrijf is in 2007 begonnen en in 2019 overgenomen door Google. De fitnesstrackers en smartwatches van Fitbit zijn geschikt voor dames en heren en werken via bluetooth met een app. De fabrikant biedt de belangrijkste features gratis aan en hanteert een abonnementsmodel om toegang te krijgen tot al je statistieken. Critici maken zich zorgen dat na de Google-overname gezondheidsinformatie gedeeld gaat worden voor commerciële doeleinden. Lees verder

Laatste Fitbit reviews

Fitbit nieuws

Fitbit OS

Fitbit OS

De fitnesstrackers en smartwatches van Fitbit draaien op een eigen besturingssysteem, hebben uiteenlopende prijzen en richten zich vooral op het monitoren van je mentale en fysieke gezondheid. Toekomstige wearables van Fitbit gaan draaien op het Wear OS-besturingssysteem van Google. Hoe zich dat precies gaat vormgeven is voor nu nog toekomstmuziek

Alle Fitbit smartwatches met prijzen

Fitbit fitnesstrackers en smartwatches

Fitbit hoort bij de populairste merken van fitnesstrackers en is na verloop van tijd ook smartwatches gaan maken. Die lijken steeds belangrijker te worden voor het bedrijf. Zeker sinds de overname door Google – waarover zo meteen meer. De statistieken zie je terug op het schermpje en details vind je in de Fitbit-app.

Belangrijk om te weten is dat Fitbit een betaald abonnement biedt dat inzicht geeft in álle informatie die de fitnesstracker of smartwatch verzamelt. Fitbit is één van de weinige merken met dit verdienmodel.

Interessant is dat Google in 2019 aankondigde dat het Fitbit overkocht voor 1,8 miljard euro. In januari 2021 rondde Google de overname af. Fitbit hoort sindsdien bij Google en de eerste veranderingen werden een paar maanden al later aangekondigd. Toekomstige ‘premium’ Fitbit-wearables gaan draaien op Wear OS, Google’s besturingssysteem voor slimme horloges.

Huidige Fitbit-modellen draaien op een ander, eigen besturingssysteem met minder mogelijkheden. Fitbit gaat de ‘populairste onderdelen’ van zijn gezondheidssoftware bovendien in Wear OS integreren. Het besturingssysteem moet je mentale en fysieke gezondheid dus beter in de gaten gaan houden. Niet alleen op een smartwatch van Fitbit, maar op modellen van alle merken die Wear OS gebruiken. Dat zijn onder meer Fossil, Mobvoi en Samsung.

Bestaande Fitbit-fitnesstrackers en -smartwatches blijven draaien op het eigen besturingssysteem. Fitbit blijft ook gewoon updates uitrollen, al is op dit moment niet bekend tot wanneer precies. Het abonnementsmodel blijft ook bestaan.

Je bedient een Fitbit smartwatch of tracker via het aanraakgevoelige scherm. Op de zijkant zitten ook knoppen om snel een actie uit te voeren, bijvoorbeeld een favoriete trainingssessie starten. Sommige Fitbit-wearables hebben een ingebouwde nfc-chip en zijn daarom geschikt om contactloos te betalen bij pinapparaten. Een Fitbit smartwatch is vanwege zijn compacte afmetingen en zelf te kiezen polsband geschikt voor de kleinere pols, bijvoorbeeld van dames. Natuurlijk kunnen ook heren een Fitbit smartwatch dragen. Omdat je het polsbandje zelf kiest, past de wearable altijd.

De prijzen van Fitbit-wearables lopen uiteen. Een compact model met minder features kost zo’n 150 euro. Een groter en beter model in de vorm van een smartwatch gaat voor zo’n 300 euro over de toonbank. Smartwatches van Fitbit die zeker interessant om eens te bekijken zijn respectievelijk de Fitbit Versa 2, Fitbit Versa 3 en Fitbit Sense.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu