Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Honor 8X

Honor 8X
Scherm 6.5 inch
Camera 20 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Honor 8X

De Honor 8X is een midrange smartphone met een glazen behuizing en groot scherm. De accu is ook bovengemiddeld groot, waardoor de telefoon het zonder problemen een lange dag volhoudt.

Pluspunten Honor 8X

  • Groot scherm leent zich uitstekend voor video’s en spelletjes
  • Accu gaat moeiteloos een dag mee
  • Veel opslaggeheugen voor apps en media

Minpunten Honor 8X

  • Het beeldscherm oogt minder scherp door de relatief lage full-hd-resolutie
  • Lastig met één hand te bedienen
  • Oude micro-usb-poort

Onderscheidend: fors scherm én accu

Telefoons worden steeds groter en dat geldt ook voor de Honor 8X. Met zijn 6,5 inch-display is het bijna een tablet, al is de telefoon relatief compact dankzij de smalle randen. Bovenin zit een notch met de camera en sensoren. Het scherm oogt scherp door de full-hd-resolutie, al hebben (duurdere) toestellen een scherper QHD-display. Full-hd is echter gunstiger voor de accuduur.

Dat is mooi, zeker omdat de Honor 8X al een grote accu heeft. Dankzij de 3750 mAh-accu hoef je je halverwege de dag geen zorgen te maken of je het wel redt tot het slapengaan. De smartphone gaat namelijk moeiteloos een lange dag mee, en laadt bovendien snel op. Jammer genoeg gaat dat wel via een oude micro-usb-poort, en ontbreekt usb-c.

Verder heeft de Honor 8X een snelle Kirin 710-processor en 4 of 6GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 64 of 128GB groot, afhankelijk van de gekozen configuratie. De telefoon is uitgerust met een nfc-chip en micro-sd-slot om het geheugen te vergroten.

Dubbele camera

Foto’s en video’s maakt de Honor 8X met een dubbele camera achterop. De cameramodule bestaat uit een 20 megapixel-camera voor normale beelden en een 2 megapixel-sensor die een scherptediepte-effect mogelijk maakt. De frontcamera heeft een resolutie van 16 megapixel.

De Honor 8X draait op Android 8.1 (Oreo) met de EMUI-schil van Huawei. Dat komt omdat Huawei het moederbedrijf is van Honor. De EMUI-software is flink anders dan de standaard Android-versie en daar houdt niet iedereen van. Desondanks valt er prima mee te werken en bevat EMUI een hoop handige features.

Houd er wel rekening mee dat Honor minder vaak beveiligingsupdates uitrolt dan concurrerende merken als Nokia en OnePlus. Daarnaast heeft Honor doorgaans langer nodig om een Android-systeemupdate uit te brengen.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een middenklasse smartphone met een groot scherm en vlotte hardware.

Honor 8X
Welke Honor 8X wil je?
Selecteer:
64GB
128GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 20

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 20

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

Nieuws We zijn inmiddels alweer beland in de  derde week van februari. Ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Bekijk dan snel ons overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Nieuws Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben ontvangen. Ben je benieuwd of jouw toestel hierbij staat? Check dan snel ons overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Nieuws Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.