HTC Desire 530

5,5

Budgettoestel met verfspetterdesign

De HTC Desire 530 is een nieuw budgettoestel dat is voorzien van een opvallend verfspetterdesign. HTC noemt het “micro splash“, waardoor iedereen een toestel heeft met een uniek ontwerp. Dit is voor elkaar gekregen door speciaal ontworpen verfopzetstukken en instellingen die onder andere de druk van de verf regelen. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 210-chip met quadcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen.

Verder is er 32GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig en meet het scherm 5 inch, waarbij een resolutie van 1280 bij 720 pixels wordt gebruikt. De HTC Desire 530 draait verder standaard op Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen de Sense-schil. Aan de achterkant zit een 8 megapixel-camera, aan de voorkant een 5 megapixel-frontcamera. De accucapaciteit bedraagt 2200 mAh.

De HTC Desire 530 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De HTC Desire 530 onderscheidt zich voornamelijk door het opvallende design en het lage prijskaartje. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Quadcore-processor (Snapdragon 210) met 1,5GB RAM
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de HTC Desire 530

Een fijne eigenschap van de HTC Desire 530 is dat het toestel is voorzien van Android 6.0 (Marshmallow). Deze  nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem  brengt een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren, de energiebesparende functie Doze en het handige Google Now on Tap. Laatstgenoemde voorziet je van relevante informatie op basis van de context op het scherm.

desire 530

De Desire 530 maakt foto`s met de 8 megapixel-camera aan de achterkant. Die heeft een led-flitser en een handige autofocus. De 5 megapixel-frontcamera is geschikt voor het maken van selfies en het houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype. De quadcore-processor is redelijk verouderd, maar zorgt wel dat het geheel vloeiend draait.

Conclusie HTC Desire 530 review

De HTC Desire 530 weet op geen enkel moment te verrassen met zijn prestaties. Het toestel ligt fijn in de hand, maar de bouwkwaliteit en het wat kinderachtige verfdesign weten ons niet te overtuigen.  Waar de interface er door Marshmallow en de nieuwe Sense-schil er gelikt uitziet, laat de hardware van de Desire 530 het afweten, waardoor vastlopers op de loer liggen en  multitasken bijna onmogelijk is. De smartphone is vooral geschikt voor niet veeleisende gebruikers, maar voor deze prijs zijn er genoeg aantrekkelijkere alternatieven.

Lees ons uitgebreide oordeel in de HTC Desire 530 review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 530

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu