De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Y5

1/2

Huawei Y5: prima specs voor budgetprijs

Naast de Huawei Y6  lanceerde  Huawei ook de Y5 in 2015. Deze telefoon is al verkrijgbaar voor minder dan 100 euro en voor dat bedrag krijg je best wel redelijke specs. Zo beschikt het toestel over een quadcore-processor, 4G-ondersteuning, dual sim en een recente versie van Android.

Een ander bijzonderheid is dat deze goedkope Huawei-telefoon timelapse-video’s kan opnemen. Een paar uur aan video-opnames wordt bij het afspelen ingekort tot enkele minuten wat indrukwekkende video’s oplevert. De verdere specs van de Huawei zijn redelijk, maar niet bijzonder. Zo is de schermresolutie is echter niet erg hoog met 480 bij 854 pixels (218 ppi) en bedraagt  de kloksnelheid van de quadcore-processor 1,1GHz.

De Huawei Y5 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Y5 is op het moment al voor minder dan 100 euro te verkrijgen. Dankzij de quadcore-processor heeft dit goedkope toestel geen problemen met het opstarten en draaien van apps. Wij hebben de belangrijkste specificaties voor jou op een rijtje gezet:

  • 4,5 inch-scherm met 480 bij 854 pixels;
  • Qualcomm Snapdragon 410-chip en 1GB aan werkgeheugen
  • Android 5.1 (Lollipop) en EMUI 3.1 Lite
  • 5 en 2 megapixel-camera waarmee timelapse-video’s geschoten kunnen worden

Meer over de Huawei Y5

De Huawei Y5 is niet een heel spetterend toestel en ook de buitenkant is simpel afgewerkt. Desondanks draait de smartphone op Android 5.1 met de EMUI 3.1 Lite-skin van Huawei. Ook de hardware is redelijk. Zo wordt de  Huawei Y5 aangedreven door een Qualcomm Snapdragon-chip, daarbij ondersteund door 1GB aan werkgeheugen waardoor je de meeste apps moeiteloos kunt draaien. Aan opslagruimte is er een kleine 8GB beschikbaar, dat uit te breiden is met behulp van een micro-sd-kaartje.

De Y5 weegt 141,5 gram en is 135,9 bij 67,7 bij 10 millimeter groot. Met een 4,5 inch-scherm is de telefoon daardoor niet opvallend groot of zwaar, maar makkelijk mee te nemen. Dankzij de verwisselbare 2000 mAh-accu gaat de Y5 bij niet al te intensief gebruik gemakkelijk een dag mee. In deze prijsklasse zijn er weinig andere telefoons met dezelfde redelijk goede specs, laat staan dat ze 4G ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Y5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu