Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG Optimus F6

LG Optimus F6
Scherm 4.5 inch
Camera 5 megapixel

LG Optimus F6: goedkope Android-smartphone met 4G

De LG Optimus F6 is een goedkope Android-smartphone van LG met als meest onderscheidende feature de ondersteuning voor 4G. Het toestel is met 127 bij 65,8 bij 10,2 millimeter tevens compact en weegt slechts 124 gram. Verder is de smartphone voorzien van een 4,5 inch-scherm dat dankzij de ips-technologie goede kijkhoeken kent. De resolutie van het display bedraagt 960 bij 540 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 245 ppi.

Onderhuids vinden we een 1,2GHzdualcore-processor (Qualcomm MSM8930) en een Adreno 305-gpu; niet bepaald high-end dus. Verder is er 4GB aan opslagruimte beschikbaar dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje en 1GB aan werkgeheugen.

De LG Optimus F6 in vogelvlucht

Naast 4G-ondersteuning beschikt de Optimus F6 ook over twee camera’s met 5 en 1,2 megapixels. Alleen de hoofdcamera (5 megapixel) beschikt echter over een led-flitser en autofocus. De accu heeft een capaciteit van 2460 mAh en is desgewenst te verwisselen. Hieronder hebben we puntsgewijs de belangrijkste features van de smartphone voor je uitgelicht.

  • Compact 4,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte dualcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Draait standaard op Android 4.1 (Jelly Bean) en ondersteunt 4G-netwerken
  • 4GB opslag voor apps en media, eventueel uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje

Meer over de LG Optimus F6

LG Optimus F6De LG Optimus F6 was bij verschijning in 2014 een van de weinige budgettelefoons met 4G-ondersteuning aan boord. Het compacte en lichte toestel kan dus overweg met snel mobiel internet, mits je de beschikking hebt over een 4G-abonnement.

Voor de rest is de F6 ook goed voorzien. Hij heeft een vlotte dualcore-processor die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. Er is 4GB opslag aan boord voor apps en media, wat voor de meeste gebruikers niet genoeg zal zijn. Gelukkig heb je de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaartje, zodat je ook muziek en video’s op het toestel kunt zetten.

Foto’s schiet de F6 met de 5 megapixel-camera aan de achterkant en de 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Handig is dat er aan de achterkant een flitser is te vinden, zodat je ook in situaties met weinig licht scherpe kiekjes schiet. De 2460 mAh-accu is best groot voor een toestel met een 4,5 inch-scherm. Gebruik je niet te veel apps en games, dan kun je hiermee met gemak twee dagen vooruit. Zet je ongebruikte verbindingen (gps, bluetooth, wifi) uit, dan is het mogelijk om nog langer met de accu te doen.

→ Bekijk aanbiedingen voor de LG Optimus F6 met abonnement.

Pluspunten Optimus F6

  • Lekker compact en licht
  • 4G-ondersteuning
  • Twee camera's aan boord

Minpunten Optimus F6

  • Bescheiden hardware
  • Slechts 4GB opslag
LG Optimus F6
Welke LG Optimus F6 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG Optimus F6 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

LG Optimus F6 video

Laatste berichten

LG Optimus F6: goedkope Android-smartphone met 4G

LG Optimus F6: goedkope Android-smartphone met 4G

Nieuws De LG Optimus F6 is al een tijdje beschikbaar in de VS en verschijnt binnenkort ook in Nederland en België. De adviesprijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk rond…