Download: fraaie wallpapers van de aanstaande Nexus-toestellen
Wouter Nijsen

Google onthult pas later dit jaar zijn nieuwe Nexus-toestellen, maar je kunt nu al aan de slag met de officiële wallpapers. Zo krijg je alvast een voorproefje van de smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download de Nexus wallpapers

Android Police heeft enkele wallpapers van de aanstaande Nexus-toestellen gepubliceerd, die je via deze link kunt downloaden. De wallpapers zijn behoorlijk divers en ogen kleurrijk. Houd er rekening mee dat de achtergronden elk meerdere MB’s groot zijn, dus het is verstandig om ze via een wifi-verbinding te downloaden.

De afgelopen weken is al het een en ander over de nieuwe Nexus-toestellen gelekt, maar heel veel weten we nog niet. Wel is duidelijk dat ze dit jaar worden gemaakt door HTC en er weer twee toestellen verschijnen. Het 5 inch-toestel, die de codenaam ‘Sailfish’ heeft, heeft naar verluidt een full-hd-scherm en wordt aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 4GB RAM, 32GB opslag, 2770 mAh-accu en een usb-c-poort.

De grotere ‘Marlin’ heeft waarschijnlijk een 5,5 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), Snapdragon 821-chip, 4GB RAM, 32GB opslagruimte en een 12 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant.

Google heeft zich nog niet uitgelaten over de nieuwe Nexus-toestellen, maar daar komt de komende maanden verandering in. Mogelijk onthult het bedrijf – net als vorig jaar – de nieuwe telefoons tijdens een evenement in september, waar Google ook andere aankondigingen doet.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.