De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Adobe stopt met ontwikkeling Flash voor mobiele apparaten

Redactie
9 november 2011, 11:39
1 min leestijd
Adobe stopt met ontwikkeling Flash voor mobiele apparaten
Adobe stopt met ontwikkeling Flash voor mobiele apparaten

Adobe heeft aan ontwikkelaars medegedeeld dat ze stopt met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten. De Flash-spelers van Android en de BlackBerry PlayBook kunnen nog wel beveiligingsupdates en bugfixes verwachten, maar daar houdt het dan toch mee op. Flash-ontwikkelaars wordt nu aangeraden om hun apps met Adobe Air-runtime te maken. Hiermee is het mogelijk om tegelijkertijd voor meerdere mobiele platformen te ontwikkelen.

Dat Adobe nu stopt met Flash voor mobiele apparaten lijkt het gevolg te zijn van Apple. Als sinds het begin van de iPhone en de iPad weigerde het bedrijf Flash te ondersteunen omdat dit niet goed zou werken. Android daarentegen ondersteunde juist wel Flash en dit gegeven wordt ook vaak gebruikt door veel bedrijven om zich te onderscheiden van Apple. Zelf richtte Google zich de laatste tijd ook niet heel sterk op de ontwikkeling van Flash, maar juist meer op HTML5. Een technologie waar Adobe nu ook meer in gaat investeren.

Lees verder na de advertentie.

Naast het afstoten van Flash voor mobiele apparaten wijzigt er nog meer bij Adobe. Het bedrijf gaat herstructureren en zich meer richten op digitale media en digitale marketing. Zo’n 750 banen in Europa en Noord-Amerika zullen worden geschrapt. Adobe zelf stopt ook met enkele bedrijfsonderdelen, welke dat precies zullen zijn is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu