Adobe stopt met ontwikkeling Flash voor mobiele apparaten
Redactie

Adobe stopt met ontwikkeling Flash voor mobiele apparatenAdobe heeft aan ontwikkelaars medegedeeld dat ze stopt met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten. De Flash-spelers van Android en de BlackBerry PlayBook kunnen nog wel beveiligingsupdates en bugfixes verwachten, maar daar houdt het dan toch mee op. Flash-ontwikkelaars wordt nu aangeraden om hun apps met Adobe Air-runtime te maken. Hiermee is het mogelijk om tegelijkertijd voor meerdere mobiele platformen te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat Adobe nu stopt met Flash voor mobiele apparaten lijkt het gevolg te zijn van Apple. Als sinds het begin van de iPhone en de iPad weigerde het bedrijf Flash te ondersteunen omdat dit niet goed zou werken. Android daarentegen ondersteunde juist wel Flash en dit gegeven wordt ook vaak gebruikt door veel bedrijven om zich te onderscheiden van Apple. Zelf richtte Google zich de laatste tijd ook niet heel sterk op de ontwikkeling van Flash, maar juist meer op HTML5. Een technologie waar Adobe nu ook meer in gaat investeren.

Naast het afstoten van Flash voor mobiele apparaten wijzigt er nog meer bij Adobe. Het bedrijf gaat herstructureren en zich meer richten op digitale media en digitale marketing. Zo’n 750 banen in Europa en Noord-Amerika zullen worden geschrapt. Adobe zelf stopt ook met enkele bedrijfsonderdelen, welke dat precies zullen zijn is nog niet bekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.