Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Amazon’s Android-tablet gaat Fire heten en krijgt 7 inch scherm’

Redactie
27 september 2011, 11:11
1 min leestijd
'Amazon's Android-tablet gaat Fire heten en krijgt 7 inch scherm'

Aanstaande woensdag houdt webwinkel Amazon een grote persconferentie in de Verenigde Staten. Naar alle verwachting kondigt de webwinkel dan haar eerste tablet aan. Deze lijkt echter niet Kindle te gaan heten, zoals de eReader van Amazon, maar Fire. De tablet zou een 7 inch scherm krijgen en veel lijken op de BlackBerry PlayBook omdat de tablet zou zijn ontworpen en gemaakt door Quanta, hetzelfde bedrijf dat de PlayBook heeft ontworpen. De Amazon Fire zou voorzien van een verouderde versie van Android die compleet is aangepast voor de diensten van Amazon.

Veel details zijn er nog niet bekend over de 7 inch Android-tablet van Amazon. Wel is duidelijk dat het geheel wordt aangedreven door een 1.2 GHz OMAP processor. Als eerder werd duidelijk dat Android door Amazon geheel is aangepast. De tablet zou draaien op een Android 2.1 met een totaal andere interface. Hiermee probeert de webwinkel zich te onderscheiden van de concurrentie en vooral de nadruk te leggen op haar eigen diensten zoals de Kindle boekenwinkel, Amazon MP3-muziekwinkel, Amazon Instant Video en de Amazon App Store.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de tablet woensdag al wordt aangekondigd, zal deze pas in november op de markt komen. De prijs van de Amazon Fire zou tussen de 250 en 300 dollar liggen. Het is niet onwaarschijnlijk dat Amazon de tablet met verlies gaat verkopen, of gaat koppelen met één van haar bestaande diensten zoals Amazon Prime (premium bezorgdienst). In ieder geval lijkt een scherp geprijsde tablet van Amazon een geduchte concurrent te worden van de Apple iPad en de vele Android-tablets die nu op de markt zijn.

Bron: TechCrunch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu