Dit zijn de 5 tofste actuele Android Kickstarter-projecten

Erwin Vogelaar
8 maart 2017, 20:35
3 min leestijd
Dit zijn de 5 tofste actuele Android Kickstarter-projecten

Mensen blijven maar goede ideeën hebben voor leuke producten, maar voor alles is geld nodig. Dit zijn de meest interessante Android Kickstarter-projecten van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

Android Kickstarter-projecten maart 2017

Er is op Kickstarter altijd iets leuks te vinden. Niet elk project is even succesvol, maar hier en daar schiet er eentje boven de rest uit. Android Planet plukt vijf actuele Kickstarter-projecten uit het grote aanbod die volgens ons het meeste kans op slagen hebben. Enkele van deze projecten hebben hun doel al ruim gehaald, terwijl anderen nog wel wat extra geld kunnen gebruiken.

1. NOLO

De grootste reden waarom games op vr-brillen voor mobiele telefoons nog achterblijven is de besturing. Lees hiervoor ook ons artikel met de verbeteringen die ontwikkelaars graag in een volgende versie van de Gear VR willen zien. Hierdoor zijn veel games, die bijvoorbeeld wel via de Oculus Rift of HTC Vive te spelen zijn, gewoonweg niet speelbaar met een Gear VR of andere bril. Daar komt verandering in met NOLO. Koop je NOLO, dan krijg je een extra sensor met camera bovenop je vr-bril geplakt, een basisstation voor op tafel en twee controllers voor beide handen, waarmee elke beweging geregistreerd wordt. Op deze manier zijn bekende vr-games als Tilt Brush en Job Simulator te spelen op je mobiele vr-bril.

NOLO moet met allerlei vr-brillen voor Android werken. Niet alleen Gear VR, maar ook Google Daydream, Google Cardboard en andere. Dat dit project aanspreekt, blijkt wel uit het feit dat er al 218922 dollar is opgebracht, terwijl de makers om maar 50000 dollar vroegen. De NOLO komt er dus wel.

2. SkyGuru

Heb je behoefte aan meer informatie over het vliegtuig waar je in zit? Daar komt de app SkyGuru voor om de hoek kijken. De makers willen reizigers op de hoogte brengen van wat er exact gebeurt, om zo vliegangst weg te nemen. Veel reizigers zijn namelijk bang voor vliegen, deels omdat het onduidelijk is wat ze voelen of zien. Denk hierbij aan hoe recht het vliegtuig hangt, wat de motoren doen, hoeveel turbulentie er is en dat je lichaam bijvoorbeeld een vallend gevoel heeft. Door dit soort dingen aan te kondigen via de app, komt er niets als verrassing. Daarnaast biedt de app kalmerende woorden tijdens stressvolle momenten. SkyGuru bestaat al voor iOS, maar nu willen de makers ook een Android-versie maken.

3. Delphin

De Delphin is een kleine wearable voor tijdens het sporten, waarmee je onder andere Spotify, Audible en Google Play Music kunt luisteren. Het is een soort minitablet die ook onder water werkt en te besturen is via fysieke knoppen aan de zijkant. Door het formaat van een iPod Shuffle is het ding overal aan vast te maken, bijvoorbeeld aan het bandje van een bril tijdens het zwemmen. De Delphin kan verbinding maken via bluetooth en wifi. Als het team de stretchgoal van 100,000 dollar haalt, krijgt de Delphin ook de optie om je te vertellen hoe het gaat met het sporten. Dit project heeft nog wel wat geld nodig om te slagen, maar er is genoeg tijd.

4. Simply LUMI

Het project Simply LUMI heeft al genoeg geld opgehaald, maar er zijn nog een hoop dagen over. De Simply LUMI is een lamp die met je Android-toestel verbindt. Het is een speels dingetje, dat van kleur en in sterkte kan veranderen. De lamp doet verder niets bijzonders, maar wellicht is de simpelheid juist de kracht. De lamp zal in allerlei designs verkrijgbaar zijn, zoals zwart en hout. Er is ook een witte versie die met stiften versierd kan worden.

5. Capelli

In categorie “Uber, maar dan voor..” sluiten we deze lijst af met Capelli. Het is een app om snel een kapper te bestellen. Hierdoor is het mogelijk om overal waar je bent je haar te laten knippen. Op dit moment lijkt de app zich nog op Groot-Brittannië te richten. Mocht het project een succes zijn, dan zal er ongetwijfeld ook een wereldwijde versie uitgerold worden. De app heeft nog wel wat geld nodig om een succes te worden, maar er zijn nog een paar weken om dit voor elkaar te krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu