EHBO: Android N toont belangrijke informatie bij ongevallen

Jarno Stinissen
11 maart 2016, 9:55
1 min leestijd
EHBO: Android N toont belangrijke informatie bij ongevallen

Naast alle nieuwe toffe features die Android N in de previewversie laat zien, kan er dankzij de nieuwe software  ook sneller en zorgvuldiger worden opgetreden in noodgevallen.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde hulp via Android N noodgevallen

Een nieuw noodgeval-informatiescherm in Android N geeft gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke details als naam, adres, geboortedatum, bloedgroep, allergieën, medicatie en meer in te voeren op hun smartphone. Ook kun je een noodtelefoonnummer instellen.

Wanneer je in een ongeluk verzeild raakt, hebben hulpverleners dankzij deze nieuwe feature direct de beschikking over jouw persoonsinformatie. Dit komt goed van pas wanneer je zelf niet in staat bent om te bewegen of spreken. Hulpverleners kunnen zonder je wachtwoord het noodpaneel openen. Wanneer je geen vergrendeling in hebt gesteld moet deze informatie echter handmatig worden opgezocht via het instellingenmenu.

Instellen Android N noodgevallen

Gebruikers worden tijdens het installeren van Android N gevraagd of ze deze informatie willen invullen. Mocht je dit in eerste instantie weigeren, dan heb je op een later tijdstip alsnog de mogelijkheid om deze informatie in te vullen via het instellingenscherm.

Deze noodgevalfunctie mag dan nieuw zijn voor Android, bij de iOS-software van Apple was deze feature al vanaf iOS 8 beschikbaar. Gebruikers kunnen in de gezondheidsapplicatie van de iPhone hun medisch ID invullen, zodat hulpverleners belangrijke persoonsinformatie snel kunnen inzien via het vergrendelscherm.

De persoonsgegevens kunnen niet aangepast worden via het vergrendelscherm, waardoor er geen vervalsing plaats kan vinden zonder het wachtwoord te weten. De gegevens zijn echter wel zichtbaar voor iedereen die aan je smartphone komt, waardoor ze een risico vormen wanneer het toestel kwijtraakt of gestolen wordt.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Droid Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu