Oracle maakt bekend hoeveel geld Google met Android verdient

Gijs Ettes
22 januari 2016, 9:02
1 min leestijd
Oracle maakt bekend hoeveel geld Google met Android verdient

Sinds de introductie in 2008 heeft Android al 22 miljard dollar aan winst opgebracht voor Google. Het besturingssysteem was bovendien goed voor een omzet van maar liefst 31 miljard dollar.

Lees verder na de advertentie.

Cijfers Android omzet openbaargemaakt

Dat heeft een advocaat van Oracle vorige week bekendgemaakt, zo meldt  Bloomberg. Google en Oracle staan momenteel tegenover elkaar in de rechtszaal omdat eerstgenoemde Google beschuldigt van het gebruik van een aangepaste versie van Java. Google zou Java, dat eigendom is van Oracle, zonder compensatie gebruiken voor de ontwikkeling van Android. Tijdens de zaak, die sinds 2010 loopt, kwamen ook de omzetcijfers van Android naar buiten, ondanks dat die volgens Google vertrouwelijk zijn en openbaarmaking schade zou kunnen aanrichten aan het bedrijf. De zoekgigant vroeg daarom  aan de rechter om het transcript van de zaak te censureren.

Het is onbekend waar Oracle zijn getallen vandaan haalt, maar als ze kloppen zou dit betekenen dat Google minder aan Android verdient dan Apple aan de iPhone. Alleen al in het vierde kwartaal van 2015 bracht dat toestel 32,2 miljard dollar aan omzet in het laatje. Google verdient echter alleen geld aan Android met advertenties en de verkoop van apps in Google Play. Voorheen maakte het bedrijf nooit bekend hoeveel aan  Android verdiend werd.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu