De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Wear-ondersteuning voor iOS zo goed als klaar’

Redactie
10 april 2015, 8:35
2 min leestijd
‘Android Wear-ondersteuning voor iOS zo goed als klaar’

Google werkt aan het compatibel maken van Android Wear met iOS en is daar bijna klaar mee, zo melden bronnen die betrokken zijn bij het ontwikkelteam aan The Verge.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear iOS-ondersteuning

android wear ios

De vraag is echter of Apple de companion-app van Google zal toelaten in de Apple Store. Want als Android Wear-smartwatches overweg kunnen met de iPhone, concurreren ze direct met de Apple Watch, het slimme horloge dat  vandaag in een beperkt aantal landen in de voorverkoop gaat.

Momenteel zou de Android Wear iOS-ondersteuning betekenen dat een smartwatch notificaties van iOS en informatiekaarten van Google Now kan tonen. Ook zou het al mogelijk zijn om stemcommando’s te geven en te reageren op mails van bijvoorbeeld Gmail.  Of ook apps werken en of je de mogelijkheid hebt om  de muziek op je iPhone te bedienen, is niet duidelijk. Pebble smartwatches, die werken met zowel Android als iOS, bieden deze functies al.

Het is aannemelijk dat ook Google ze  probeert  te implementeren, al kan het zijn dat Apple moeilijk doet over de acceptatie van de Android Wear-app in de App Store. In het verleden zijn er al eens problemen geweest met de toelating van Google Voice en Maps. Bovendien staat in de richtlijnen van de App Store dat een app met aan naam die een concurrerend platform noemt, niet wordt toegelaten. De Android Wear-app zou zodoende geweigerd kunnen worden.

Android 5.1.1 brengt wifi-ondersteuning voor smartwatches

Naar verluidt krijgt Android Wear dankzij Android 5.1.1, de update die binnen enkele dagen verschijnt, ondersteuning voor diverse polsbewegingen waarmee je bijvoorbeeld door notificaties kunt scrollen. Ook brengt de nieuwe Android-versie wifi-ondersteuning voor smartwatches, zodat je ook notificaties ontvangt als je smartphone niet in de buurt is. Voor smartphone- en tablet bezitters zou de update ook goed nieuws zijn: deze lost waarschijnlijk het geheugenlek van Android 5.1 op.

Het laatste nieuws over Android Wear

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu