Android-oprichter Andy Rubin vertrekt bij Google

Redactie
31 oktober 2014, 10:26
1 min leestijd
Android-oprichter Andy Rubin vertrekt bij Google
Andy Rubin

Andy Rubin, de man die Android heeft opgericht en voor een lange tijd heeft beheerd, vertrekt bij Google. Rubin gaat hardwarestartups helpen op hun projecten op te zetten via een incubator. Of Google bij de incubator betrokken is, is nog niet bekend.

Rubin is sinds maart 2013 al niet meer actief binnen Android. De Amerikaan werkte de afgelopen jaren bij de robotafdeling van Google, waar onderzoek wordt gedaan naar robotica. Voor Android verandert er dus niets, maar het is wel onverwachts dat Rubin, die sinds 2005 al voor Google werkt, plotseling een ander pad gaat bewandelen.

Lees verder na de advertentie.

Andry Rubin vertrekt

rubin2

Rubin werkt sinds 2005 voor Google, dat het mobiele besturingssysteem in dat jaar overnam. De software werd Android genoemd omdat Rubin zelf helemaal gek is van robots. Logischerwijs was de stap naar de robotafdeling van Google in 2013 dan ook te verwachten.

“Ik wens Andy het beste voor wat hij nu gaat doen”, laat Google-ceo Larry Page weten. “Hij heeft met Android echt iets bijzonders neergezet en bereikt, waar een miljard mensen heel tevreden mee zijn. Daarvoor wil ik je enorm bedanken.”

Volgens geruchten vertrekt Rubin omdat hij bij Google te weinig vrijheid zou krijgen. Zo zou Rubin graag zien dat de robotdivisie van Google als een apart dochterbedrijf wordt behandeld, zoals vele andere projecten binnen Google.

Ook lijkt het erop dat Page door zijn recente verschuiving van werkzaamheden zich meer wil richten op robots, waardoor Rubin voor een deel overbodig werd. Rubins Android-taken zijn al enkele jaren overgenomen door Sundar Pichai, die sinds de verschuiving van Page de baas is van alle belangrijke producten binnen Google, zoals, Android, de zoekmachine en Google Maps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu