De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Apple Music al tien miljoen keer gedownload voor Android

Thomas Haenen
6 september 2016, 11:45
2 min leestijd
Apple Music al tien miljoen keer gedownload voor Android

Het aantal Apple Music downloads voor Android is deze week de tien miljoen downloads gepasseerd. De muziekdienst is inmiddels bijna een jaar beschikbaar voor Android-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music downloads

Apple’s muziekdienst passeerde begin deze week de grens van tien miljoen downloads, zo merkte MacRumors op. Hoeveel actieve gebruikers de Android-versie van de muziekdienst heeft is echter onbekend, omdat gebruikers de app inmiddels ook weer verwijderd kunnen hebben. Er is geen gratis versie van Apple Music, waardoor de app bovendien alleen bruikbaar is voor consumenten die tien euro per maand betalen voor de dienst.

apple music1

Er zijn inmiddels vijftien miljoen betalende gebruikers van Apple Music, zo maakte het bedrijf deze zomer bekend. Dat is aardig wat voor een muziekdienst die slechts iets meer dan een jaar oud is, al blijft Apple voorlopig nog ver achter op Spotify. De Zweedse muziekdienst zou inmiddels bijna veertig miljoen betalende gebruikers. Daarnaast zijn er nog miljoenen die enkel de gratis versie van Spotify gebruiken.

Apple Music is deels zo succesvol door het grote aantal exclusieve nummers, albums en artiesten. Onder andere Drake, Frank Ocean en Adele brachten hun nieuwe albums als eerste of zelfs alleen voor Apple Music uit. Apple is bereid veel te investeren om artiesten exclusief aan zich te verbinden.

De Android-versie van Apple Music is nagenoeg identiek aan de iOS-versie. Deze versie volgde iets later dan de iPhone-variant, maar beschikt wel over veel van dezelfde functies. De release eind vorig jaar betekende bovendien de eerste keer dat Apple één van zijn diensten voor een concurrerend mobiel platform aanbood.

Apple Music-update

Onlangs werd een nieuwe look voor Apple Music geïntroduceerd, met een grotere focus op albumcovers en het ontdekken van nieuwe muziek. De definitieve versie van de app wordt waarschijnlijk morgen vrijgegeven voor iOS, tijdens de presentatie van de iPhone 7. Of en wanneer het nieuwe design naar Apple Music Android komt is nog onbekend.

Apple Music kan gratis gedownload worden in de Play Store en werkt op elk apparaat met Android 4.3 of nieuwer. De app vereist 33MB aan opslagruimte.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu