Archos kondigt goedkope Android-smartphones vanaf 89 euro aan

Redactie
19 april 2013, 14:50
1 min leestijd
Archos kondigt goedkope Android-smartphones vanaf 89 euro aan
archos android

Archos gaat vanaf eind mei eigen Android-smartphones uitbrengen. Er komen drie dualsim-toestellen aan, die vanaf 89 euro te koop zijn. Archos maakte tot nu toe Android-tablets. Ook dat waren budgetmodellen. Bijzonder aan deze nieuwe Android-toestellen van Archos is niet alleen de lage prijs, maar ook dat stock Android (zonder skins) is voorgeïnstalleerd en dat er een dualsimkaartslot aanwezig is. Bekende merken brengen zelden dualsim-toestellen in Nederland uit, waardoor je aangewezen bent op goedkope Aziatische merken. Het Franse bedrijf Archos kiest voor drie goedkope Android-smartphones: de 35 Carbon, 50 Platinum en 53 Platinum.

Het goedkoopste model, de Archos 35 Carbon, is voorzien van een 35-inch scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Hij draait op Android 4.0 en loopt daarmee iets achter op de nieuwste toestellen, die met Android 4.2 worden geleverd. De 35 Carbon heeft een single core-processor van 1GHz.

Lees verder na de advertentie.

De 50 Platinum en 53 Platinum zijn technisch hetzelfde, maar hebben een verschillend schermformaat: een 5-inch en 5,3-inch scherm met IPS-technologie voor een grote kijkhoek. Beide hebben een resolutie van 960 x 540 pixels, een quadcore Qualcomm-processor van 1,2 GHz, 1 GB RAM, 4GB intern geheugen, een 8-megapixelcamera en Android 4.1.2. Deze twee duurdere modellen gaan (in dollars) €219 en €269 kosten. Dat is ongeveer de helft van de prijs van een normale high-end telefoon. Alle drie modellen zullen als los toestel te koop zijn en op 3G/HSPA (geen 4G) werken. Ze zullen in Europa vanaf mei te koop zijn.

archos goedkoop
Heeft dit artikel je geholpen?
Archos 50 Platinum
Archos 50 Platinum

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu