De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe versie van Chrome OS nu beschikbaar: 4 nieuwe functies op een rij

Michel van 't Klaphek
5 november 2019, 19:11
2 min leestijd
Nieuwe versie van Chrome OS nu beschikbaar: 4 nieuwe functies op een rij

Chrome OS heeft een update gekregen. De meest in het oog springende toevoeging maakt het makkelijker om overzicht te bewaren. Ook printen en bellen gaat voortaan simpeler. Dit moet je weten over Chrome OS 78.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS 78 rolt nu uit: 4 verbeteringen op een rij

De nieuwe update rolt per direct uit. Een Chromebook controleert automatisch op nieuwe softwareversies en downloadt deze als je internetverbinding hebt. Zodra de update is binnengehaald klik je rechtsonder in het scherm op de melding. Vervolgens start de Chromebook opnieuw op, waarna de update is geïnstalleerd.

1. Desktop voor iedere gelegenheid

De belangrijkste toevoeging van Chrome OS 78 zijn ‘Virtual Desks’. Dankzij deze werkplekken maak je gemakkelijk onderscheid tussen werkplaatsen op basis van wat je aan het doen bent. Met Virtual Desks kun je bijvoorbeeld een aparte werkplaats aanmaken voor schoolactiviteiten en zakelijke apps. Op die manier kun je gemakkelijk aan meerdere projecten werken.

chrome os 78 virtual desks

Om nieuwe Virtual Desks aan te maken open je eerst de overzichtsweergave van je Chromebook. Klik vervolgens op de knop rechtsboven in het scherm. Je kunt apps en projecten tussen Desks verplaatsen door ze te slepen. Gebruik onderstaande toetsencombinatie om optimaal gebruik te maken van deze nieuwe toevoeging:

  • Maak een nieuwe Desk: “Shift” + “Zoeken” + “=”
  • Spring tussen Desks: “Zoeken” + “]”
  • Verplaats vensters tussen Desks: “Shift” + “Zoeken” + “]”

2. Bellen

Heb je een Chromebook én Android-smartphone? Dan kun je voortaan direct nummers van je laptop doorsturen naar je telefoon. Klik hiervoor simpelweg op de rechtermuisknop wanneer je een nummer tegenkomt. Wel moet je op de Chromebook en Android-telefoon zijn ingelogd op hetzelfde Google-account.

3. Printen zonder gedoe

Ook is printen makkelijker geworden. Je hoeft apparaten voortaan niet meer afzonderlijk te installeren op je Chromebook. Tik simpelweg op de “Ctrl”-knop en druk tegelijkertijd de letter “P” in om een lijst van beschikbare printers te zien. Bovendien maakt Chrome OS 78 het simpeler om printers aan je profiel toe te voegen.

4. Geef feedback

Tot slot heeft Google het makkelijker gemaakt om te laten weten wat jij van Chrome OS vindt. Houd simpelweg de volumeknop lang ingedrukt, en je ziet dat er een nieuwe knop aan de rechterkant is bijgekomen: Feedback. Klik hierop om jouw op- of aanmerkingen naar Google door te sturen.

Meer over Chrome OS

Ben je nieuwe in de wereld van Chromebooks? Check dan onze Chrome OS-overzichtspagina om je op weg te helpen. Een voorbeeld van een handige functie is tethering, waarmee je de internetverbinding van je Android-telefoon deelt. Heb je nog geen internetlaptop in huis? Check dan ons overzicht van Chromebooks die wij aanraden.

Lees meer over Chrome OS en Chromebooks

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu