‘Acer komt als eerste met Chrome OS-tablet’

Erwin Vogelaar
27 januari 2018, 11:11
2 min leestijd
‘Acer komt als eerste met Chrome OS-tablet’

De tijd van Android-tablets is voorbij, maar is er nu ruimte voor de Chrome OS-tablet? Acer lijkt het voortouw te nemen.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS-tablet van Acer

Acer lijkt de eerste fabrikant met een eigen Chrome OS-tablet te zijn. Het besturingssysteem van Google wordt al gebruikt op verschillende Chromebooks die zich om kunnen vouwen tot tablet. Is dit de oplossing voor het tabletprobleem op de markt?

Het lijkt erop dat Acer de nieuwe nog onaangekondigde tablet bij zich heeft op BETT 2018, een beurs in Londen die draait om technologie voor educatie. Dat een nieuw Chrome OS-product juist daar opduikt, is niet zo vreemd. Chromebooks zijn populair in het onderwijs door de lage prijs en toegankelijkheid. Studenten kunnen een Chromebook lenen, inloggen en direct verder werken.

chrome os-tablet

Een foto van de tablet werd gedeeld door Twitter-gebruiker Alister Payne. De tweet heeft hij inmiddels verwijderd, maar de foto is bewaard gebleven. Op de foto is een Acer-tablet zichtbaar waar duidelijk Chrome OS op draait. Het lijkt om een tablet met een 8 of 10 inch-scherm te gaan. De tablet kan met een stylus worden gebruikt. Acer heeft de tablet nog niet officieel aangekondigd, maar aangezien het apparaat op de foto er al af uit ziet hoeft dat niet lang meer te duren.

Chrome OS en Android-apps

De meeste moderne Chrome OS-apparaten hebben tegenwoordig toegang tot de Play Store met een hele hoop Android-apps. Daarom is de Chrome OS-tablet een logische vervanging voor de Android-tablet. In die laatste categorie verschijnen nauwelijks nieuwe apparaten meer.

Lees ook: Android-tablets 2017: een teleurstellend jaar

Daarnaast heeft Google het afgelopen jaar werk gemaakt van Chrome OS meer geschikt maken voor tablets. Dit gebeurt met verschillende kleine verbeteringen en een nieuw design. Hoewel Chromebooks die nu op de markt verschijnen standaard Android-apps ondersteunen, is dat met oudere apparaten niet het geval. Daarom hebben we een overzicht met welke Chromebooks de Play Store ondersteunen.

Het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu