De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast sdk opengesteld voor ontwikkelaars, meer apps komen eraan

Gijs Ettes
3 februari 2014, 22:04
1 min leestijd
Chromecast sdk opengesteld voor ontwikkelaars, meer apps komen eraan
chromecast sdk

Google heeft vandaag de Chromecast sdk (software development kit) publiek gemaakt, zodat elke ontwikkelaar ondersteuning voor de slimme hdmi-stick kan toevoegen aan zijn Android-app. En dat niet alleen: Chromecastondersteuning kan ook worden toegevoegd aan iOS- en Chromecast-apps.

Google heeft het goede nieuws bekendgemaakt via een blogpost op het Android Developers Blog. Daarin schrijft het bedrijf dat het dankzij de Google Cast sdk, die wordt meegeleverd met Google Play Services 4.2, gemakkelijk wordt om als ontwikkelaar je app op het grote scherm te tonen. Het is enkel nodig om de Google Cast sdk in te bouwen in je bestaande mobiele app of webapplicatie. Voor meer informatie over het optimaliseren van apps voor Chromecast kun je terecht op deze pagina, waar je ook voorbeelden vindt en aanbevelingen voor het design van je app.

Lees verder na de advertentie.

Nu de Chromecast sdk beschikbaar is voor ontwikkelaars kan de hdmi-stick van Google nog beter concurreren met de Apple TV van Apple. De verwachting is namelijk dat het aanbod apps dat werkt met de Chromecast de komende tijd flink zal toenemen.

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Lees meer over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu