Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Chromecast-tips week 9: het beste van Play Films, YouTube en Pathé Thuis

Erwin Vogelaar
27 februari 2019, 16:52
3 min leestijd
Chromecast-tips week 9: het beste van Play Films, YouTube en Pathé Thuis

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 9 (2019) onder andere First Man en Pixar.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 9: First Man en Pixar

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Kitbull – Pixar SparkShorts (YouTube)

De toffe Pixar SparkShorts blijven maar komen. Ook het nieuwste korte filmpje is weer meer dan de moeite waard. Deze keer maak je kennis met een klein dakloos katje dat zich probeert te redden in de harde wereld. Het katje maakt al snel kennis met een mishandelde gevechtshond en is natuurlijk doodsbang voor dat beest. Maar wellicht kunnen ze elkaar wel helpen.

2. Kijken: First Man (Play Films)

Heb je een mooie 4K-televisie met een Chromecast Ultra? Dan kunnen we First Man aanraden om te kijken. Deze film is namelijk naar huis gegaan met de Oscar voor ‘Best Achievement in Visual Effects’. De film biedt een kijkje in het leven van Neil Armstrong en zijn reis om als eerste man een stap op de maan te zetten.

Vind First Man in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 9,99 euro en huur je voor 4,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: David Tennant does a Podcast With… (podcast)

Acteur David Tennant (Doctor Who, Jessica Jones) heeft nu een eigen podcast waarin hij met andere acteurs praat. Dat blijkt een gouden formule, want het heeft fijne, ongedwongen afleveringen tot gevolg. Zoals zijn gesprek met (inmiddels Oscar-winnaar) Olivia Colman, die hij goed kent door serie Broadchurch. Of de fantastische aflevering met Sir Ian McKellen. Elke week staat er weer een nieuwe aflevering voor je klaar.

chromecast-tips week 9

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

4. Kijken: Hobo With a Shotgun (Pathé Thuis)

Als je zin hebt om Rutger Hauer als een zwerver met een shotgun te zien, dan ben je bij Hobo with a Shotgun aan het goede adres. Hauer komt terecht in een stad die geterroriseerd wordt door bendes. Hij probeert zich afzijdig te houden en eerlijk werk te krijgen, totdat hij ziet hoe een winkel wordt beroofd. Dan besluit hij het heft in eigen hand te nemen.

Hobo With a Shotgun vind je in de Pathé Thuis-app via onderstaande link.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

5. Kijken: Tattoo Age (Ziggo)

In deze documentaireserie van Viceland worden eens niet mensen die tattoo’s nemen gevolgd, maar gaat het om de artiesten achter deze kunstwerken. Zo zie je in de tien afleveringen onder andere twee Japanse artiesten die traditionele tattoo’s zetten in New York, hoe iemand spirituele tattoo’s zet en en de langst werkende tattoo-artiest uit Brooklyn.

Tattoo Age kijk je via het Movies & Series-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van januari 2019 met onder andere Sex Education, Black Mirror en Star Trek.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu