CyanogenMod-oprichter werkt niet langer bij Samsung

Redactie
25 maart 2013, 12:53
1 min leestijd
CyanogenMod-oprichter werkt niet langer bij Samsung

cyanogenmod steve kondikSteve Kondik is bekend als oprichter van CyanogenMod, maar werkte ook bijna twee jaar in dienst van Samsung aan verbeteringen van de software-interface. Vandaag kondigde Kondik zijn vertrek aan: hij gaat Samsung verlaten en nadenken over een volgende stap. In een blogposting op Google+ laat Klondik weten dat Samsung een fantastisch bedrijf is om voor te werken. Hij ziet ook veel potentie in de Samsung Galaxy S4, maar TouchWiz krijgt er behoorlijk van langs.

“TouchWiz voelt alsof je een paar jaar terug in de tijd wordt gestuurd, naar de dagen van Froyo”, zegt Kondik in zijn afscheidsbericht. Kondik ging in augustus 2011 bij Samsung werken en kreeg als opdracht om “Android more awesome” te maken. Ondertussen bleef hij in zijn vrije tijd doorwerken aan de CyanogenMod, de alternatieve rom voor mensen die liever de pure Android-ervaring op hun toestel hebben.

Er lijkt geen sprake van een conflict of onvrede; Kondik verlaat Samsung omdat hij aan iets nieuws toe is. Over een paar maanden zullen we zien waar de CyanogenMod-bedenker is terechtgekomen, maar we hebben zo’n vermoeden dat het nog steeds iets met Android te maken heeft.

Categorie: Android OS
Spotlight: CyanogenMod
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's