De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Doodle 4 Google-wedstrijd biedt speelse blik in de toekomst

Erwin Vogelaar
2 april 2017, 10:05
2 min leestijd
Doodle 4 Google-wedstrijd biedt speelse blik in de toekomst

Met de Doodle 4 Google-wedstrijd vroeg Google aan kinderen om hun wensen voor de toekomst in een tekening te verwerken. Het resultaat is prachtig.

Lees verder na de advertentie.

Doodle 4 Google

Google vroeg vorig jaar aan kinderen uit de Verenigde Staten om een Google Doodle te tekenen. Dit zijn de afbeeldingen die op de Google-zoekpagina geplaatst worden om iets speciaals te herdenken. Om hier een plekje te gemachtigen, moesten de kinderen zich inbeelden hoe ze de toekomst voor ogen zien. Het resultaat is een serie tekeningen vol hoop.

De winnaar van deze Doodle 4 Google-wedstrijd is Sarah Harrison uit Connecticut. Haar Doodle heet “A Peaceful Future” en zie je bovenaan dit bericht. Op de Doodle is een omhelzende, diverse groep mensen te zien. Door te winnen krijgt Sarah niet enkel een plekje op de Google-zoekpagina, maar ook een studiebeurs van 30.000 dollar. Haar school krijgt tevens een technologieprijs van 50.000 dollar. “Mijn toekomst is een wereld waar we allemaal kunnen leren om elkaar lief te hebben, ondanks onze religie, gender, ras, etniciteit of seksualiteit”, beschrijft de winnaar. “Ik droom van een toekomst waarin iedereen veilig en geaccepteerd is, wie ze ook zijn.”

doodle 4 google

Op de Doodle 4 Google-pagina zijn een hoop andere afbeeldingen te zien met verschillende wensen. Zo hoopt een andere finalist dat uitgestorven dieren weer terugkeren en zich aanpassen aan de moderne wereld door bijvoorbeeld een smartphone of laptop te gebruiken. Een ander ziet, net als de winnaar, graag een toekomst vol liefde in een diverse gemeenschap. Een derde finalist ziet een toekomst waarin de mensheid door slim gebruik te maken van technologie de aarde “veilig en gezond” maakt, terwijl een ander een toekomst ziet waarin al ons afval weer waardevol wordt. Specifiek e-waste van onze smartphones, laptops en dergelijke. Het is de moeite meer dan waard om even door alle Doodles van de verschillende leeftijdscategorieën te struinen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu