De Essential Phone van Android-bedenker komt dit jaar naar Nederland
Lars Paymans

Eén van de bedenkers van Android gooide vorig jaar hoge ogen met de Essential Phone. Het toestel komt na lang wachten nu officieel naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Essential Phone Nederland release bevestigd

De Nederlandse release van de Essential Phone bevestigde Jason Keats, Essentials hoofd van de onderzoeksafdeling tegen NU.nl. Nog voor het einde van 2018 komt de smartphone beschikbaar in Nederland en de rest van Europa.

Over de prijs wil Keats nog geen beloftes maken. “Mogelijk wordt de dollarprijs omgezet in euro’s”, aldus Keats. Voor de Essential Phone betaal je nu 500 dollar in de Verenigde Staten. Omgerekend komt dat neer op 405 euro.

Essential Phone Nederland

Hoewel de Essential Phone de eerste smartphone is van het merk, kon hij meteen op veel aandacht rekenen. Dit is vooral te danken aan Andy Rubin, die als bedenker van Android een bekende naam is in de techwereld.

Het toestel was één van de eerste met een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Hier zit de frontcamera in verwerkt, zodat de rest van de voorkant gevuld kan worden door het display. Op de achterkant van de Essential Phone is een aansluiting aanwezig voor verschillende accessoires, net zoals Motorola met MotoMods dit soort uitbreidingen voor je smartphone introduceerde. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een 360-graden-camera op het toestel klikken.

Slechte verkoopcijfers

Dat de smartphone veel aandacht kreeg in de pers, wil nog niet zeggen dat het een verkoopsucces werd. Uit een marktonderzoek bleek aan het einde van 2017 dat er nog maar 88.000 toestellen verkocht waren in de Verenigde Staten. De oorspronkelijke prijs van 699 dollar werd dan ook snel verlaagd. De vraag is nu natuurlijk of Europese Android-gebruikers wel warm lopen voor de Essential Phone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.