Verkoop Essential Phone valt mogelijk tegen

Wouter Nijsen
14 december 2017, 15:06
2 min leestijd
Verkoop Essential Phone valt mogelijk tegen

De verkoop van de Essential Phone, de eerste smartphone van Android-maker Andy Rubin, gaat nog niet heel hard. Van het toestel zouden op dit moment maar zo’n 50.000 exemplaren verkocht zijn.

Lees verder na de advertentie.

Essential Phone verkoop

Dat blijkt uit data van de Play Store, dat per app bijhoudt hoe vaak deze gedownload worden. Een Reddit-gebruiker viel het op dat de Essential Camera-app onlangs de grens van 50.000 downloads is gepasseerd. Die app is alleen voor de Essential Phone beschikbaar, wat een schatting geeft van hoe vaak het toestel momenteel is verkocht. Helemaal accuraat is het niet: wanneer de telefoon bijvoorbeeld is doorverkocht, dan registreert de Play Store de download opnieuw als er met een nieuw Google-account wordt ingelogd. Het precieze aantal is daarom onduidelijk.

essential phone verkoop

De tegenvallende cijfers zijn echter te verklaren. Allereerst was de Essential Phone vrij laat na de release verkrijgbaar, waarbij het ook speelt dat de telefoon alleen in de Verenigde Staten te koop is. Daarnaast had Essential last van leveringsproblemen, waardoor consumenten de telefoon pas laat ontvingen. Verder is het zo dat Essential als startup niet het marketingbudget, de brede verkrijgbaarheid en gebruikersgroep van bekendere Android-fabrikanten heeft.

OnePlus, dat in 2013 ook als startup begon, had met zijn eerste smartphone echter meer succes. Bij de OnePlus One werd verwacht dat er zo’n 50.000 exemplaren verkocht zouden worden, maar uiteindelijk werden dit er meer dan een miljoen. Essential voerde onlangs wel een prijsverlaging (van 699 naar 499 dollar) om de verkoop te stimuleren.

Meer over de Essential Phone

De eerste smartphone van Andy Rubin’s bedrijf werd in mei aangekondigd en kenmerkt zich door het voorkantvullende scherm en de high-end specificaties. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 835-chip, 4GB RAM, 128GB aan opslagruimte en 3040 mAh-accu. Het randloze scherm meet 5,7 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1312 pixels. Onder het scherm zit een zwarte balk, aan de bovenkant is er alleen een uitsnede voor de frontcamera.

Foto’s maakt de Essential Phone met de dubbele 13 megapixel-camera aan de achterkant en 8 megapixel-camera aan de voorkant. De smartphone draait uit de doos op Android 7.1 (Nougat), maar Essential werkt momenteel aan een Oreo-update. Tot slot zit er aan de achterkant een magnetische connector voor accessoires als een 360-graden-camera, met daaronder de vingerafdrukscanner.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu