Galaxy NX-systeemcamera geïntroduceerd door Samsung

Gijs Ettes
20 juni 2013, 20:55
1 min leestijd
Galaxy NX-systeemcamera geïntroduceerd door Samsung
Galaxy NX

Samsung heeft donderdagavond de Galaxy NX gepresenteerd op een persevenement in Londen. De Galaxy NX draait op Android 4.2 en ondersteunt wifi- en 4g-verbindingen.

Samsung wil met de Galaxy NX de ideale systeemcamera in de markt zetten: de interface moet gebruiksvriendelijker zijn dankzij Android, de lenzen zijn uiteraard te verwisselen voor zo goed mogelijke foto’s. Die foto’s zijn daarna snel te delen via wifi of een mobiele dataverbinding.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy NX zit vol met Samsung-apps

Doordat er gebruik wordt gemaakt van Android 4.2 kun je foto’s bovendien direct delen via apps als Facebook en WhatsApp. Samsung gaat zelf ook enkele apps bieden, zoals Photo Suggest, dat aanbevelingen doet voor goede fotolocaties; met Story Album kun je al je foto’s vervolgens in een tijdlijn plaatsen.

samsung_logo

Met functies als Animated Photo kun je daarnaast bewegende afbeeldingen maken (gif-bestanden), en met Sound & Shot neemt je Galaxy NX ook het bijbehorende geluid op tijdens een fotomoment. Of dit alle meegeleverde Samsung-apps zijn, is nog niet bekend.

Specificaties Galaxy NX camera

De Galaxy NX huisvest voor al deze verschillende taken een quadcore-processor die draait op 1.6GHz en een 20,3-megapixel-sensor en een 4,8 inch-hd-scherm. Hij schiet filmpjes met een resolutie van maximaal 1080p, en dankzij de sluitertijd van 1/6000e seconde kun je met de ‘fast shooting’-functie acht foto’s per seconde maken.

De komst van de Galaxy NX was overigens al bekend: vorige week meldde Samsung-ceo JK Shin al tegenover een Zuid-Koreaanse krant dat het bedrijf op 20 juni met een Android-camera zou komen.

De Samsung Galaxy NX is vanaf augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.499 euro.

1371751466
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu