Dit is waarom de Samsung Galaxy S6 geen micro-sd-slot heeft

Erwin Vogelaar
1 maart 2016, 16:00
1 min leestijd
Dit is waarom de Samsung Galaxy S6 geen micro-sd-slot heeft

De Samsung Galaxy S6 had opvallend genoeg geen micro-sd-slot, maar de nieuwe Galaxy S7 wel. Samsung legt nu uit hoe dat komt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 micro-sd

In de Galaxy-lijn van Samsung konden gebruikers de vrije ruimte op hun toestel vrij uitbreiden door middel van een micro-sd-kaartje. Met de Galaxy S6 stapte Samsung hier plots vanaf door geen micro-sd-slot te bieden. Hierdoor moesten gebruikers het dus doen met de ruimte die aangeboden werd in de verschillende variaties van het toestel. In de Galaxy S7 keert de micro-sd-slot gewoon weer terug. Samsung schept nu duidelijkheid over waarom deze functie een toestel heeft overgeslagen.

Galaxy S6 micro-sd

Tegenover Techradar stelt Samsung dat het bedrijf met de S6 alle performance van het apparaat verbeterd had, zoals door het gebruik van UFS 2.0 en DDR4 RAM geheugen. “We geloofden dat als we daar een geheugenkaartslot aan zouden toevoegen, dat het de performance van het apparaat zou vertragen”, aldus Kyle Brown van Samsung.

Brown stelt dat het in dit geval dus puur ging om de performance, terwijl andere bedrijven het wel voor elkaar hebben gekregen om een micro-sd-slot in hun toestellen te plaatsen. Door het in de Galaxy S6 over te slaan moesten kopers kiezen voor een duurdere telefoon als er meer ruimte nodig was. Hier heeft Samsung veel kritiek over gekregen.

Galaxy S7

De komende Galaxy S7 bevat  wel standaard een micro-sd-slot waardoor de opslagruimte dus vrij uit te breiden is. De Galaxy S7 is Samsungs vlaggenschip voor 2016. De reguliere Galaxy S7 heeft een 5,1 inch-scherm met QHD-resolutie terwijl de Galaxy S7 Edge maar liefst 5,5 inch groot is. Meer weten? Check dan onze Galaxy S7 (Edge) review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Techradar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu