Let op: De Samsung Galaxy S7 Edge is tegenwoordig gedateerd en daarom nog maar beperkt verkrijgbaar. Wie op zoek is naar een nieuwe Android-smartphone doet er waarschijnlijk verstandig aan te gaan voor een recenter model, omdat deze langer wordt ondersteund met belangrijke Android-veiligheidsupdates. Voor de hand liggende alternatieven zijn de meest recente opvolgers van het toestel, de Samsung S10 uit 2019 en Samsung S20 uit 2020.
Groter vlaggenschip met bijzonder design
De Galaxy S7 Edge is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Net als de Galaxy S6 Edge beschikt dit model over grotendeels dezelfde hardware als de reguliere Galaxy S7, met als grootste verschil de gebogen schermrand. Die brengt zogeheten Edge-functies met zich mee. Wanneer over de schermrand wordt geveegd, verschijnen verschillende icoontjes en snelkoppelingen in beeld. Naast favoriete apps en contacten kunnen andere zaken aan de schermrand gekoppeld worden, zoals nieuwsberichten en sportuitslagen.
Met zijn 5,5 inch-scherm is de Galaxy S7 Edge een slag groter dan het reguliere model. Het toestel heeft dezelfde QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en grotendeels dezelfde specificaties. Wel wijkt de accucapaciteit af: de S7 Edge heeft een grotere accu, wat logisch is gezien het grotere scherm dat meer energie vreet. De capaciteit bedraagt 3600 mAh; aanzienlijk meer dan de 3000 mAh van de normale Galaxy S7.
De Samsung Galaxy S7 Edge in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De Galaxy S7 Edge onderscheidt zich door de gebogen schermrand. Daarnaast is het toestel voorzien van een prachtig scherm, snelle hardware en goede camera’s. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.
- Fraai 5,5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels
- Gebogen schermrand met nieuwe Edge-functies
- Exynos 8890-chipset van Samsung en 4GB RAM
- Draait op de nieuwste Android-versie met TouchWiz
Meer over de Samsung Galaxy S7 Edge
In aanloop naar de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S7 Edge lekten al de nodige details uit. Zo wisten we al dat het toestel in twee varianten komt en voorzien is van een metalen behuizing die bestand is tegen stof en water. Dit in tegenstelling tot de Galaxy S6 en S6 Edge, die niet tegen de elementen kunnen. De S7 Edge is echter op meer fronten verbeterd. Zo is de opslagruimte van het toestel weer uitbreidbaar en steekt de lens van de camera minder uit, waardoor de achterkant gladder aanvoelt.

Onder de motorkap vinden we Samsungs nieuwe Exynos 8890-chip, die krachtiger en energiezuiniger werkt. De chip wordt bijgestaan door 4GB aan RAM, wat ervoor moet zorgen dat multitasken soepeler werkt en zware apps probleemloos draaien. Ook de camera is vernieuwd. De maximale resolutie is gedaald naar 12 megapixel, maar dankzij een diafragma van f/1.7 en een grotere sensor schiet je betere foto’s bij weinig licht.
De voorkant van de Samsung Galaxy S7 is uitgerust met een 5 megapixel-camera. Die stelt je in staat om scherpe selfies te schieten en videogesprekken te voeren in full-hd. Het design van de Galaxy S7 Edge is herkenbaar en afgezien van de vierkante homeknop is er weinig verschil met de Galaxy S6 Edge. In onderstaande afbeelding zie je de simkaart-tray, waarin tevens een geheugenkaartje past.

De Galaxy S7 Edge draait standaard op Android 6.0 Marshmallow. Dit is de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem die gebruikers onder meer afzonderlijke app-permissies laat beheren en de handige zoekfunctie Google Now on Tap bevat. Naast de nieuwste Android-versie beschikt de Galaxy S7 Edge over de laatste versie van TouchWiz. Samsungs Android-schil werkt ditmaal simpeler en is beter geoptimaliseerd, waardoor haperingen in de interface tot het verleden moeten behoren.
De Edge is op veel fronten identiek aan zijn kleinere broertje, maar heeft een 3600 mAh-accu en een schermrand waarop je snelkoppelingen, favoriete contacten en nieuwsupdates kunt plaatsen. Dit handige snelmenu is bovendien aanpasbaar, zodat je zelf kunt bepalen wat er wordt getoond.

Aanpassingen en verbeteringen
In tegenstelling tot eerdere geruchten beschikt de Galaxy S7 Edge gewoon weer over een micro-usb-poort voor de doorvoer van stroom en data. Wel aan boord is een snellaadfunctie die zorgt dat het toestel na 30 minuten opladen genoeg stroom heeft om de dag door te komen. Met draadloos opladen is de Galaxy S7 Edge na pakweg twee uur volledig opgeladen. Het oplaadproces duurt iets langer dan bij de Galaxy S7 omdat de accu een hogere capaciteit van 3600 mAh heeft.

Tot slot heeft Samsung een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee de Galaxy S7 en S7 weer waterdicht zijn. Dit was bij de Galaxy S5 al het geval, maar door de overstap van een plastic behuizing naar metaal en glas moest dit losgelaten worden, tot teleurstelling van veel gebruikers. De nieuwe Samsung-toestellen kunnen wél weer tegen een spatje water en het maakt dus niet uit als je ze per abuis in de toiletpot laat vallen. Ze hebben een IP68-cerfiticering voor stof- en waterbestendigheid.
Conclusie Galaxy S7 Edge review
De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge lossen de meeste minpunten van hun voorgangers op en brengen bovendien een aantal subtiele, maar belangrijke verbeteringen. Zo is de behuizing stof- en waterbestendig, steekt de cameralens nauwelijks meer uit, is de opslagruimte uitbreidbaar en behoren de meeste haperingen in de interface tot het verleden. Daarnaast is de accucapaciteit flink vergroot en het design licht aangepast, waardoor zowel de S7 als de grotere S7 Edge bijzonder lekker in de hand liggen. Wie op zoek is naar een nieuw toptoestel, kan niet om Samsungs vlaggenschepen heen.
→ Lees meer in onze Samsung Galaxy S7 Edge review.
Met sim only of telefoonabonnement..

Ervoor kiezen jouw nieuwe Samsung smartphone als los toestel (nieuw of refurbished) aan te kopen en te combineren met sim only heeft een aantal grote voordelen:
- Sim only is maandelijks opzegbaar
- En onder de streep bijna altijd goedkoper
- Je kunt je bel- en databundel(s) altijd aanpassen
- Smartphone wisselen wanneer jij dat wilt
- Je voorkomt een BKR registratie
- En bent direct eigenaar van je nieuwe smartphone
Goed om te weten is dat we op AndroidPlanet.nl een eigen sim only abonnementen vergelijker hebben ontwikkeld.
Daarin worden de meest actuele en scherpe sim only prijzen getoond. Je hebt hierbij natuurlijk de optie om te filteren op bijvoorbeeld de hoeveelheid dataverkeer of het aantal belminuten dat je denkt nodig te hebben.
Je kunt hier de best sim only prijzen van dit moment vergelijken.