Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge
9,0
Scherm 5.5 inch
Camera 12 megapixel
Prijs

Groter vlaggenschip met bijzonder design

De Galaxy S7 Edge is het nieuwe  vlaggenschip van Samsung. Net als de Galaxy S6 Edge beschikt dit model  over grotendeels dezelfde hardware als de reguliere Galaxy S7, met als  grootste verschil de gebogen schermrand.  Die brengt zogeheten Edge-functies met zich mee. Wanneer over de schermrand wordt geveegd, verschijnen verschillende icoontjes en snelkoppelingen in beeld.  Naast favoriete apps en contacten kunnen andere zaken aan de schermrand gekoppeld worden, zoals nieuwsberichten en sportuitslagen.

Met zijn 5,5 inch-scherm is de Galaxy S7 Edge een slag groter dan het reguliere model. Het toestel heeft dezelfde  QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en grotendeels dezelfde specificaties.  Wel wijkt de accucapaciteit af: de S7 Edge heeft  een grotere accu, wat logisch is gezien het grotere scherm dat meer energie vreet. De capaciteit bedraagt 3600 mAh; aanzienlijk meer dan de 3000 mAh van de normale Galaxy S7.

De Samsung Galaxy S7 Edge in vogelvlucht

De Galaxy S7 Edge onderscheidt zich door de gebogen schermrand. Daarnaast is het toestel voorzien van een prachtig  scherm, snelle hardware en goede camera’s. Hieronder hebben we de belangrijkste  features op een rijtje gezet.

  • Fraai 5,5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • Gebogen schermrand met nieuwe Edge-functies
  • Exynos 8890-chipset van Samsung en  4GB RAM
  • Draait op de nieuwste Android-versie met TouchWiz

Meer over de Samsung Galaxy S7 Edge

In aanloop naar de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S7 Edge lekten al de nodige details uit. Zo wisten we al dat het toestel in twee varianten komt en voorzien is van een metalen behuizing die bestand is tegen stof en water. Dit in tegenstelling tot de Galaxy S6 en S6 Edge, die niet tegen de elementen kunnen. De S7 Edge is echter op meer fronten verbeterd. Zo is de opslagruimte van het toestel weer uitbreidbaar en steekt de lens van de camera minder uit, waardoor de achterkant gladder aanvoelt.

samsung galaxy s7 preview

Onder de motorkap vinden we  Samsungs  nieuwe Exynos 8890-chip, die krachtiger en energiezuiniger werkt. De chip wordt bijgestaan door 4GB aan RAM, wat  ervoor moet zorgen dat multitasken soepeler werkt en zware apps probleemloos draaien. Ook de camera is vernieuwd. De maximale resolutie is gedaald naar  12 megapixel, maar dankzij  een diafragma van f/1.7 en een grotere sensor schiet je betere foto’s bij weinig licht.

De voorkant van de Samsung Galaxy S7 is  uitgerust met een 5 megapixel-camera. Die stelt je in staat om  scherpe selfies  te  schieten en videogesprekken te voeren in full-hd. Het design van de Galaxy S7 Edge is herkenbaar  en  afgezien van de vierkante homeknop is er weinig verschil met de Galaxy S6 Edge. In onderstaande afbeelding zie je de simkaart-tray, waarin tevens een geheugenkaartje past.

samsung 10

De Galaxy S7 Edge draait  standaard op Android 6.0 Marshmallow. Dit is de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem die gebruikers onder meer afzonderlijke app-permissies laat beheren en de handige zoekfunctie Google Now on Tap bevat. Naast de nieuwste Android-versie beschikt  de Galaxy S7 Edge over  de laatste versie van TouchWiz. Samsungs Android-schil werkt ditmaal  simpeler en is beter geoptimaliseerd, waardoor haperingen in de interface tot het verleden moeten behoren.

 

De Edge is op veel fronten identiek aan zijn kleinere broertje, maar heeft een 3600 mAh-accu en een schermrand waarop je snelkoppelingen, favoriete contacten en nieuwsupdates kunt plaatsen. Dit handige snelmenu is bovendien aanpasbaar, zodat je zelf kunt bepalen wat er wordt getoond.

samsung 3

Aanpassingen  en verbeteringen

In tegenstelling tot eerdere geruchten beschikt de Galaxy S7 Edge gewoon weer over een micro-usb-poort voor de doorvoer van stroom en data. Wel aan boord is een snellaadfunctie die zorgt dat het toestel na 30 minuten opladen genoeg stroom heeft  om de dag door te komen.  Met draadloos opladen is de Galaxy S7 Edge na pakweg twee uur volledig opgeladen. Het oplaadproces duurt iets langer dan bij de Galaxy S7 omdat de accu een hogere capaciteit van 3600 mAh heeft.

samsung 5

Tot slot heeft  Samsung een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee de Galaxy S7 en S7  weer waterdicht zijn. Dit was bij de Galaxy S5 al het geval, maar door de overstap van een plastic behuizing naar metaal en glas moest dit losgelaten worden, tot  teleurstelling van veel gebruikers. De nieuwe Samsung-toestellen kunnen wél weer tegen een spatje water en het maakt dus niet uit als je ze per abuis in de toiletpot laat vallen. Ze hebben een IP68-cerfiticering voor stof- en waterbestendigheid.

Conclusie Galaxy S7 Edge review

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge lossen de meeste minpunten van hun voorgangers op en brengen bovendien een aantal subtiele, maar belangrijke verbeteringen. Zo is de behuizing stof- en waterbestendig, steekt de cameralens nauwelijks meer uit, is de opslagruimte uitbreidbaar en behoren de meeste haperingen in de interface tot het verleden. Daarnaast is de accucapaciteit flink vergroot en het design licht aangepast, waardoor zowel de S7 als de grotere S7 Edge bijzonder lekker in de hand liggen. Wie op zoek is naar een nieuw toptoestel, kan niet om Samsungs vlaggenschepen heen.

Lees meer in onze Samsung Galaxy S7 Edge review.

Pluspunten Galaxy S7 Edge

  • Uitstekende hardware
  • Een prachtig scherm
  • Gebogen schermrand oogt fraai

Minpunten Galaxy S7 Edge

  • Schermrand voegt weinig toe
  • Aan de dure kant
  • Batterij niet verwisselbaar
Samsung Galaxy S7 Edge
9,0
Welke Samsung Galaxy S7 Edge wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?

Samsung Galaxy S7 Edge video

Bekijk alle Samsung Galaxy S7 Edge video's

Laatste berichten

Samsung stopt met ondersteuning Galaxy S7: dit betekent het voor jou

Samsung stopt met ondersteuning Galaxy S7: dit betekent het voor jou

Nieuws Samsung is gestopt met de ondersteuning van de Galaxy S7 en S7 Edge. Heb je nog één van deze toestellen op zak, dan hoeft 'ie echter niet direct de prullenbak in.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Nieuws Ook afgelopen week rolden fabrikanten weer allerlei (beveiligings)updates uit. Benieuwd of jouw toestel bij gelukkigen hoort? Check dan snel het overzicht!
Vaarwel Samsung Galaxy S7 (Edge): toestel lijkt zijn laatste update te hebben gehad

Vaarwel Samsung Galaxy S7 (Edge): toestel lijkt zijn laatste update te hebben gehad

Nieuws Het zou zomaar eens kunnen dat de ruim vier jaar oude Samsung Galaxy S7 en S7 Edge hun laatste update hebben ontvangen. De toestellen worden waarschijnlijk alleen nog bijgewerkt bij cruciale fouten in het besturingssysteem.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Nieuws Vorig week was het rustig, maar dat is ditmaal wel anders. Afgelopen dagen werden veel Android-telefoons met een update bijgewerkt. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Neem dan snel een kijkje in het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Nieuws Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.