Video: Ontsnap uit deze Escape Room via Google-apps
Erwin Vogelaar

De Escape Room is op dit moment een van de popualairste nieuwe groepsuitjes. Google Frankrijk heeft nu een eigen Escape Room gebouwd, waar je uit moet ontsnappen door het gebruik van Google-apps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Escape Room

De Escape Room is een flinke rage. Overgewaaid uit het buitenland, wist de Escape Room snel voet te zetten in de Benelux en inmiddels is Nederland topleverancier van deze kamers. Het idee van de Escape Room is dat je samen met anderen wordt opgesloten. Door het oplossen van allerlei raadsels kun je bij een oplossing komen om uiteindelijk de kamer uit te mogen. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde tijd gebeuren, want anders ben je af. Google heeft nu een eigen Escape Room gebouwd, waar je Google-apps voor nodig hebt om te ontsnappen.

Het idee komt van Google Frankrijk en de Escape Room staat daarom ook in Parijs. De kamer heet Prem ¬ere Pièce, waar deelnemers veertig minuten de tijd krijgen om te ontsnappen. Uiteraard is dit hele idee een manier om de Google-apps onder de aandacht te brengen. Deelnemers moeten namelijk niet alleen zoeken op Google voor antwoorden, maar ook Translate, Maps, Foto’s en Cardboard gebruiken. Zo moeten de spelers bijvoorbeeld berichten op de muur vertalen met Translate, symbolen vinden in een 360 graden-landschap met Cardboard en krijgen spelers hints via Hangouts van het fictionele personage Julie.

Het verhaal van de Escape Room gaat dat bezoekers een groep digitale artiesten moeten redden, omdat ze opgesloten zitten in een workshop. Weten ze te ontsnappen, dan kunnen ze hun werk tonen in een galerie in Parijs. Door samen te werken kunnen deelnemers een object samenstellen dat het meesterwerk van de artiesten afmaakt. De Escape Room is van 20 tot en met 29 mei geopend. Helaas zijn alle plekken voor de Escape Room al gereserveerd, maar YouTubers zullen de kamer ook filmen en het resultaat online zetten.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.