De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play noteert dubbel zoveel downloads als App Store

Gijs Ettes
20 januari 2016, 17:04
2 min leestijd
Google Play noteert dubbel zoveel downloads als App Store

In 2015 zijn er dubbel zoveel apps uit Google Play gedownload als  uit de App Store, zo meldt app-marktonderzoeker App Annie. Google Play was het afgelopen jaar niet alleen groter, maar groeide ook harder.

Lees verder na de advertentie.

Google Play downloads groeien sterk

Het complete jaaroverzicht van App Annie is via deze link (pdf) te bekijken en biedt interessante inzichten in de wereldwijde ontwikkeling van de app-winkels van Google en Apple. In onderstaande grafiek wordt zichtbaar hoe het aantal Google Play downloads is gestegen in 2015. Dat is vooral te danken aan opkomende markten als Brazilië, India, Indonesië, Turkije en Mexico, waar Android een groter marktaandeel heeft en veel consumenten hun eerste smartphone kochten. In 2014 werden nog circa 60 procent meer apps gedownload via Google Play dan via de App Store.

google play downloads

Kijken we niet naar downloads maar naar opbrengst, dan troeft de App Store in toenemende mate Google Play af. In 2015 boekte Apples app-winkel 70 procent meer omzet en groeide het gat tussen Android en iOS verder. Voor ontwikkelaars blijft het daardoor nog steeds interessanter om hun (betaalde) apps in de App Store uit te brengen. iOS mag dan een kleiner marktaandeel hebben, maar gebruikers zijn geneigd om meer geld aan apps te besteden. De groei van de App Store in 2015 was vooral te danken aan  de Chinese, Amerikaanse en Japanse markt.

app omzet wereldwijd

Net als in 2014 zijn het voornamelijk games die bijdragen aan de hogere omzet in Google Play (90 procent aandeel) en App Store (75 procent). In 2015 was Subway Surfers de populairste game, gevolgd door Candy Crush Saga, Clash of Clans, Candy Crush Soda Saga en Despicable Me. De vaakst gedownloade app was WhatsApp, gevolgd door Facebook Messenger, Facebook, Instagram en Clean Master. Spotify was de app die de meeste omzet genereerde. De game die het meeste geld in het laatje bracht in 2015 was Clash of Clans.

Het laatste nieuws over Google Play

Bron: App Annie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu