De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Play gaat sneller werken, muziek-aankopen deelbaar maken’

Lars Paymans
30 juni 2016, 14:03
1 min leestijd
‘Google Play gaat sneller werken, muziek-aankopen deelbaar maken’

Versie 6.8 van de  Play Store wordt langzaam maar zeker uitgerold. Hier zijn een aantal interessante hints in gevonden over mogelijke nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies in Google Play Store 6.8

De aanwijzingen in de code van de versie 6.8 van Google Play  werden ontdekt door XDA. Zo lijkt de optie toegevoegd te worden om individuele aankopen ook te kunnen delen via het Play Music familie-abonnement. Tot nu toe zijn deze aankopen die je met je eigen Google-account gedaan hebt alleen voor jou beschikbaar, maar daar lijkt dus verandering in te komen.

Google Play Store 6.8

Google liet tijdens Google I/O al weten dat apps vanaf 2 juli gedeeld kunnen worden via de Google Play-familiebibliotheek. Nu lijken ook aankopen in Googles muziekdienst  ook aan deze gedeelde bibliotheek toe te voegen.

Beter pre-loaden van data

Naast de aanwijzing voor de gedeelde muziekaankopen, lijkt Google ook het pre-loaden van data gaat verbeteren. Door de cache van 20MB naar 30MB te verhogen, kan er meer data vooraf ingeladen worden, wat goed nieuws is voor gebruikers waarbij de Play Store traag of niet reageert. Ook moet dit ervoor zorgen dat je snel iets op kunt zoeken in de Store, ook als je een wat minder goede internetverbinding hebt.

XDA benadrukt dat de functies die in de code zijn ontdekt niet per definitie toegevoegd zullen worden. Google kan op het laatste moment nog beslissen om dergelijke functies te schrappen, zelfs als alle benodigdheden ervoor al in de code verwerkt zitten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu