Google belooft: gamedienst Stadia is voor de lange termijn
Erwin Vogelaar

De Google Stadia toekomst is onzeker, maar het bedrijf belooft de gamingdienst op de lange termijn te ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De onzekere Google Stadia toekomst

Google lanceert later dit jaar zijn gamingdienst Stadia. Met Stadia zijn games te streamen op je Pixel-smartphone, Chromebook, in je webbrowser of via een Chromecast Ultra. Je hebt dus geen dure spelcomputer of pc meer nodig.

Een grote vraag die echter overblijft is hoelang Google dit platform blijft ondersteunen. Het bedrijf staat er om bekend diensten stop te zetten als er toch niet genoeg uit te halen is.

google stadia toekomst

Tijdens een AMA (Ask Me Anything) op Reddit, werd dit onderwerp behandelt. Andrey Doronichev van Google schrijft: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in technologie, infrastructuur en partnerschappen. Niets in het leven is zeker, maar we zijn vastbesloten om van Stadia een succes te maken.”

De Stadia Director of Product geeft toe dat hij niets kan zeggen wat mensen zal laten geloven dat Stadia echt voor de lange termijn is. “Maar wat we wel kunnen doen is de dienst lanceren en er nog jaren in blijven investeren.”

Doronichev vergelijkt Stadia met diensten als Gmail, Google Foto’s, Play Muziek en Play Films. Deze diensten draaien al vele jaren en lijken binnenkort niet te stoppen. Toch blijft Google een onvoorspelbaar bedrijf, dus is enige voorzichtigheid niet overbodig.

Google Stadia in Nederland

Ook in Nederland kun je met Google Stadia aan de slag. Om dat dit jaar nog te doen moet je de Founder’s Edition bestellen. Dan krijg je een Chromecast Ultra, een controller en drie maanden Stadia Pro. Lees meer over hoe je de Founder’s Edition in Nederland bestelt.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langer te wachten. In 2020 wordt het pas mogelijk om games via Stadia te spelen zonder de Founder’s Edition. Deze Stadia-games zijn in ieder geval vanaf november verkrijgbaar. Of Stadia een succes wordt is afwachten, maar wellicht moet Google daarvoor iets meer bij Microsoft afkijken.

Lees het laatste nieuws over Google Stadia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.