De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra haalt het maximale uit je tv

De Chromecast Ultra kan alles wat de gewone Chromecast ook kan, maar is een stuk krachtiger. Wil je klaar zijn voor de toekomst? Dan is het verstandig om een Ultra aan te schaffen. Het is immers zonde om niet de maximale resolutie te behalen op je (nog te kopen) tv. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Chromecast Ultra:

  • Ondersteunt maximaal een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels
  • Met hdr-ondersteuning: high dynamic range-beelden bieden diepere kleuren, levendiger beeld
  • Makkelijkste manier om Netflix, YouTube en HBO GO in 4K op je tv te streamen
  • Goedkoper dan andere mediaspelers, werkt met vrijwel elke smartphone, tablet en laptop.

Streamen in 4K

Lees verder na de advertentie.

De Chromecast Ultra is een mediaspeler geschikt voor de huidige generatie televisies. De verbeterde versie van de Chromecast kan namelijk in 4K-kwaliteit streamen en hdr-beelden op het scherm toveren. De Ultra is daarmee dé sparringspartner voor film- en game-liefhebbers.

chromecast ultra

Voor wie niet bekend is met de Chromecast Ultra: je plugt deze hdmi-dongle in aan de achterkant van je tv. Vervolgens krijgt je tv er een hoop ‘slimme’ functies bij. Je kunt onder meer Netflix, YouTube, Spotify en andere populaire apps naar je tv streamen. Hiervoor kun je naast een smartphone ook een tablet of laptop gebruiken.

De Chromecast Ultra streamt dus 4K-beelden. Je hebt hier dus alleen wat aan als je tv deze resolutie ook daadwerkelijk aankan. Ook moet de app waarmee je wil streamen over 4K beschikken. In het geval van Netflix moet je dus bijvoorbeeld het juiste abonnement aanschaffen.

Een groot voordeel van de Chromecast Ultra is dat hij Google Stadia ondersteund, de snelle gamedienst. Dankzij Stadia kun je zonder moeite hoogwaardige games op vrijwel al je apparaten spelen zonder een dure console in huis te hoeven halen. Alles gaat via het internet. In eerste instantie is de dienst alleen beschikbaar op de Chromecast Ultra.

Maak je tv slim

De Chromecast is één van de meest toegankelijke en goedkoopste mediaspelers ooit. Met dit handige apparaatje van Google maak je elke televisie geschikt voor je favoriete apps. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld nog een ‘domme tv’ hebt zonder apps, of een televisie waarbij de standaardapplicaties traag en slecht werken. De Chromecast bestuur je namelijk gewoon met je smartphone of tablet en werkt daardoor wel vlot.

chromecast ultra 3

Met de Chromecast Ultra gaat Google nog een stapje verder. Waar de gewone Chromecast alleen geschikt was voor full-hd-beelden, kan deze Ultra ook al streamen in 4K. Steeds meer televisies beschikken over deze hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels, maar er zijn nog maar weinig manieren om daar gebruik van te maken.

Ook is er ondersteuning voor ‘hdr’, ook wel high dynamic range genoemd. Hiermee wordt het onderscheid tussen licht en donkere beelden duidelijker gemaakt op je scherm, als je tv dat ondersteunt. Zo kun je bijvoorbeeld bij beelden van een donker bos nog altijd de kleinste details goed onderscheiden. Hdr is op steeds meer tv’s terug te vinden en de Ultra zorgt dat die hdr-beelden ook jouw tv weten te bereiken.

De Chromecast Ultra is bovendien 1,8 keer sneller dan de normale Chromecast, doordat de wifi-verbinding is verbeterd. Het apparaat heeft ook standaard een Ethernet-poort op de stroomadapter. Handig voor als je wifi-netwerk niet snel genoeg is om 4K-video’s te streamen, maar dit via een kabeltje wel lukt.

chromecast ultra 1

Perfecte partner voor Google Stadia

Met de komst van Google Stadia gaat de Chromecast Ultra nog een grotere rol spelen. Dit platform zorgt ervoor dat je zelf geen dure hardware hoeft aan te schaffen om te kunnen gamen. Je speelt namelijk spellen via de servers van Google. Vervolgens kun je op elk apparaat je favoriete game spelen.

Zo kun je je laptop erbij pakken of smartphone, maar ook spelen via een Chromecast. Daarbij is het nog interessanter om de Ultra-variant te gebruiken. Google Stadia werkt namelijk in een maximale 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Om daarvan gebruik te kunnen maken heb je wel een betaald abonnement nodig van 10 euro per maand.

Voor dat bedrag krijg je ook maandelijks gratis games en kun je 5.1-audio luisteren. Games die je zo via de Chromecast Ultra kunt spelen zijn onder andere Assassin’s Creed: Odyssey, DOOM: Eternal, Borderlands 3, Mortal Kombat 11 en Cyberpunk 2077.

Google Stadia

Google Chromecast Ultra specs

Video

Maximale resolutie 3840x2160 (Ultra-HD)
Afspeelformaat video h.264, Mpeg 4, vp8, vp9
HDR ondersteuning
Ja

Audio

Afspeelformaat audio aac, ac3, eaac, flac, mp3, wav

Formaat

Breedte 58.20
Hoogte 58.20
Dikte 13.70
Gewicht 47 gram
Kleur Zwart

Verbindingen

WiFi aanwezig
Ja
WiFi (wlan) Wi-Fi 802.11 ac
5GHz ondersteuning
Ja
Ethernet ondersteuning
Ja
Video uit HDMI

Algemeen

Productcode 0811571018307
Fabrieksgarantie 2 jaar
Aangekondigd 4 oktober 2016
Releasedatum 6 november 2016

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Chromecast Ultra

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Haal alles uit je Google Chromecast Ultra

De beste tips van de Android Planet-redactie.

Privacy op een Chromecast: zo verwijder je digitale sporen
Michel van 't Klaphek

Privacy op een Chromecast: zo verwijder je digitale sporen

Michel van 't Klaphek — Gisteren 16:52
Doet je Chromecast het niet? 6 tips om snel weer verder te streamen
Michel van 't Klaphek

Doet je Chromecast het niet? 6 tips om snel weer verder te streamen

Michel van 't Klaphek — 4 januari 2024
Formule 1 kijken op je Chromecast: zo doe je dat
Mike Peek

Formule 1 kijken op je Chromecast: zo doe je dat

Mike Peek — 27 oktober 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu