Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra: klaar voor de toekomst van televisie

De Chromecast Ultra is een mediaspeler geschikt voor de huidige generatie televisies. Deze variant ondersteunt namelijk zowel 4K-resoluties als HDR-beelden. Zo ben je voorzien van de scherpste beeldkwaliteit met de mooiste en helderste beelden.

Net als zijn voorgangers kun je de Chromecast Ultra gebruiken om Netflix, YouTube, Spotify en andere populaire apps naar een televisie te streamen. Je verandert daarmee een domme televisie in een slim apparaat dat je met je smartphone, tablet of laptop kunt aansturen.

Steeds meer televisies beschikken over een 4K-resolutie, wat voor haarscherpe beelden zorgt. Er zijn echter nog maar weinig plekken waar je terecht kan voor dat scherpere beeld. Met de Chromecast Ultra is het makkelijk om op je smartphone video’s te ontdekken met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, om het vervolgens gelijk door te sturen naar je televisie.

Ook het streamen van games naar de Ultra is mogelijk via Google Stadia. Zo kun je de nieuwste games spelen op jouw grote 4K-televisie, terwijl je geen dure console nodig hebt.

Heb je nog geen TV met 4K-resolutie? Dan kun je ook voor de ‘gewone’ Chromecast kiezen, die iets goedkoper is maar verder grotendeels dezelfde functionaliteit biedt.Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra in vogelvlucht

In essentie is de Chromecast Ultra grotendeels gelijk aan zijn voorganger. De Ultra biedt echter ondersteuning voor hogere resoluties en is daarmee voorbereid op alles wat je in de toekomst van een tv kunt verwachten. We hebben de belangrijke features hieronder op een rijtje gezet voor je.

  • Ondersteunt maximaal een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels
  • Met HDR-ondersteuning: high dynamic range-beelden bieden diepere kleuren, levendiger beeld
  • Makkelijkste manier om Netflix, YouTube en HBO GO in 4K op je tv te streamen
  • Goedkoper dan andere mediaspelers, werkt met vrijwel elke smartphone, tablet en laptop.

→ Check ook ons overzicht met 25 Chromecast apps die je niet mag missen

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit moet je weten over de Chromecast Ultra

De Chromecast is één van de meest toegankelijke en goedkoopste mediaspelers van het moment. Met dit handige apparaatje van Google maak je elke televisie geschikt voor je favoriete apps. Handig als je bijvoorbeeld nog een ‘domme tv’ hebt zonder apps, of een televisie waarbij de apps traag en slecht werken. De Chromecast bestuur je namelijk gewoon met je smartphone of tablet en werkt daardoor wel vlot.

Met de Chromecast Ultra gaat Google nog een stapje verder. Waar de gewone Chromecast alleen geschikt was voor full-hd-beelden, kan deze Ultra ook al streamen in 4K. Steeds meer televisies beschikken over deze hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels, maar er zijn nog maar weinig manieren om daar gebruik van te maken.

Met de Chromecast Ultra kun je Netflix in 4K, YouTube in 4K en andere populaire applicaties allemaal met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit gebruiken.

Chromecast Ultra

Ook is er ondersteuning voor ‘HDR’, ook wel high dynamic range genoemd. Hiermee wordt het onderscheid tussen licht en donkere beelden duidelijker gemaakt op je scherm, als je tv dat ondersteunt. Zo kun je bijvoorbeeld bij beelden van een donker bos nog altijd de kleinste details goed onderscheiden. HDR is op steeds meer tv’s terug te vinden en de Ultra zorgt dat die HDR-beelden ook jouw tv weten te bereiken.

De Chromecast Ultra is bovendien 1,8 keer sneller dan de normale Chromecast, doordat de wifi-verbinding is verbeterd. Het apparaat heeft ook standaard een Ethernet-poort op de stroomadapter. Handig voor als je wifi-netwerk niet snel genoeg is om 4K-video’s te streamen, maar dit via een kabeltje wel lukt.

Perfecte partner voor Google Stadia

Met de komst van Google Stadia gaat de Chromecast Ultra nog een grotere rol spelen. Dit platform zorgt ervoor dat je zelf geen dure hardware hoeft aan te schaffen om te kunnen gamen. Je speelt namelijk spellen via de servers van Google. Vervolgens kun je op elk apparaat je favoriete game spelen.

Zo kun je je laptop erbij pakken of smartphone, maar ook spelen via een Chromecast. Daarbij is het nog interessanter om de Ultra-variant te gebruiken. Google Stadia werkt namelijk in een maximale 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Om daarvan gebruik te kunnen maken heb je wel een betaald abonnement nodig van 10 euro per maand.

Voor dat bedrag krijg je ook maandelijks gratis games en kun je 5.1-audio luisteren. Games die je zo via de Chromecast Ultra kunt spelen zijn onder andere Assassin’s Creed: Odyssey, DOOM: Eternal, Borderlands 3, Mortal Kombat 11 en Cyberpunk 2077.

Google Stadia

Chromecast Ultra release en prijs

De Chromecast Ultra werd op 4 oktober 2016 officieel aangekondigd tijdens een Google-event in New York. Deze mediaspeler is vanaf 8 november verkrijgbaar in Nederland voor 69 euro. Dat is een paar tientjes duurder dan de gewone Chromecast en Chromecast Audio, die ook te koop blijven. Daarmee is de Chromecast Ultra alleen geschikt voor veeleisende gebruikers, die tevens over een 4K-tv beschikken.

Google Chromecast Ultra video

Laatste berichten

3 tips voor het beveiligen van je Chromecast

3 tips voor het beveiligen van je Chromecast

Tips Een Chromecast kun je niet met een wachtwoord beveiligen. Wel zijn er andere manieren waarop je mensen die naar jouw mediaspeler willen casten buiten de deur kunt houden.
Een Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat

Een Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat

Tips Binnen een minuut is de klus geklaard en het bespaart je mogelijk een hoop ergernissen. We hebben het over het resetten van je Chromecast, wat op twee manieren kan. In dit artikel komen beide methodes aan bod.
Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Nieuws Google heeft de gastmodus voor alle Google Home- en Nest-speakers verwijderd. Via een Chromecast kunnen bezoekers nog wel makkelijk en snel media streamen.
Google Stadia werkt nu op iedere Chromecast Ultra (en nog twee verbeteringen)

Google Stadia werkt nu op iedere Chromecast Ultra (en nog twee verbeteringen)

Nieuws Wekelijks voegt Google nieuwe functies aan Stadia toe. Ook dit keer is de gamestreamingdienst weer een stukje completer geworden. Je kunt Stadia vanaf nu bijvoorbeeld op iedere Chromecast Ultra gebruiken.
Chromecast vs Chromecast Ultra: welke moet je kopen?

Chromecast vs Chromecast Ultra: welke moet je kopen?

Tips De Chromecast en Chromecast Ultra lijken erg op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. In dit artikel vergelijken we de twee hdmi-dongles en geven we een aankoopadvies.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app