Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Chromecast Ultra

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra haalt het maximale uit je tv

De Chromecast Ultra kan alles wat de gewone Chromecast ook kan, maar is een stuk krachtiger. Wil je klaar zijn voor de toekomst? Dan is het verstandig om een Ultra aan te schaffen. Het is immers zonde om niet de maximale resolutie te behalen op je (nog te kopen) tv. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Chromecast Ultra:

  • Ondersteunt maximaal een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels
  • Met hdr-ondersteuning: high dynamic range-beelden bieden diepere kleuren, levendiger beeld
  • Makkelijkste manier om Netflix, YouTube en HBO GO in 4K op je tv te streamen
  • Goedkoper dan andere mediaspelers, werkt met vrijwel elke smartphone, tablet en laptop.

Streamen in 4K

De Chromecast Ultra is een mediaspeler geschikt voor de huidige generatie televisies. De verbeterde versie van de Chromecast kan namelijk in 4K-kwaliteit streamen en hdr-beelden op het scherm toveren. De Ultra is daarmee dé sparringspartner voor film- en game-liefhebbers.

chromecast ultra

Voor wie niet bekend is met de Chromecast Ultra: je plugt deze hdmi-dongle in aan de achterkant van je tv. Vervolgens krijgt je tv er een hoop ‘slimme’ functies bij. Je kunt onder meer Netflix, YouTube, Spotify en andere populaire apps naar je tv streamen. Hiervoor kun je naast een smartphone ook een tablet of laptop gebruiken.

De Chromecast Ultra streamt dus 4K-beelden. Je hebt hier dus alleen wat aan als je tv deze resolutie ook daadwerkelijk aankan. Ook moet de app waarmee je wil streamen over 4K beschikken. In het geval van Netflix moet je dus bijvoorbeeld het juiste abonnement aanschaffen.

Een groot voordeel van de Chromecast Ultra is dat hij Google Stadia ondersteund, de snelle gamedienst. Dankzij Stadia kun je zonder moeite hoogwaardige games op vrijwel al je apparaten spelen zonder een dure console in huis te hoeven halen. Alles gaat via het internet. In eerste instantie is de dienst alleen beschikbaar op de Chromecast Ultra.

Maak je tv slim

De Chromecast is één van de meest toegankelijke en goedkoopste mediaspelers ooit. Met dit handige apparaatje van Google maak je elke televisie geschikt voor je favoriete apps. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld nog een ‘domme tv’ hebt zonder apps, of een televisie waarbij de standaardapplicaties traag en slecht werken. De Chromecast bestuur je namelijk gewoon met je smartphone of tablet en werkt daardoor wel vlot.

chromecast ultra 3

Met de Chromecast Ultra gaat Google nog een stapje verder. Waar de gewone Chromecast alleen geschikt was voor full-hd-beelden, kan deze Ultra ook al streamen in 4K. Steeds meer televisies beschikken over deze hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels, maar er zijn nog maar weinig manieren om daar gebruik van te maken.

Ook is er ondersteuning voor ‘hdr’, ook wel high dynamic range genoemd. Hiermee wordt het onderscheid tussen licht en donkere beelden duidelijker gemaakt op je scherm, als je tv dat ondersteunt. Zo kun je bijvoorbeeld bij beelden van een donker bos nog altijd de kleinste details goed onderscheiden. Hdr is op steeds meer tv’s terug te vinden en de Ultra zorgt dat die hdr-beelden ook jouw tv weten te bereiken.

De Chromecast Ultra is bovendien 1,8 keer sneller dan de normale Chromecast, doordat de wifi-verbinding is verbeterd. Het apparaat heeft ook standaard een Ethernet-poort op de stroomadapter. Handig voor als je wifi-netwerk niet snel genoeg is om 4K-video’s te streamen, maar dit via een kabeltje wel lukt.

chromecast ultra 1

Perfecte partner voor Google Stadia

Met de komst van Google Stadia gaat de Chromecast Ultra nog een grotere rol spelen. Dit platform zorgt ervoor dat je zelf geen dure hardware hoeft aan te schaffen om te kunnen gamen. Je speelt namelijk spellen via de servers van Google. Vervolgens kun je op elk apparaat je favoriete game spelen.

Zo kun je je laptop erbij pakken of smartphone, maar ook spelen via een Chromecast. Daarbij is het nog interessanter om de Ultra-variant te gebruiken. Google Stadia werkt namelijk in een maximale 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Om daarvan gebruik te kunnen maken heb je wel een betaald abonnement nodig van 10 euro per maand.

Voor dat bedrag krijg je ook maandelijks gratis games en kun je 5.1-audio luisteren. Games die je zo via de Chromecast Ultra kunt spelen zijn onder andere Assassin’s Creed: Odyssey, DOOM: Eternal, Borderlands 3, Mortal Kombat 11 en Cyberpunk 2077.

Google Stadia

Chromecast Ultra release en prijs

Wil je de Chromecast Ultra kopen? Check dan onderstaande prijsvergelijker voor de scherpste deals. Is het mediaspelertje te duur voor je? Neem dan een kijkje bij de reguliere Chromecast. Deze kan maximaal in full-hd-kwaliteit streamen.

Google Chromecast Ultra video

Laatste berichten

‘Google werkt aan nieuwe Chromecast en wil Android TV personaliseren’

‘Google werkt aan nieuwe Chromecast en wil Android TV personaliseren’

Nieuws Google zou werken aan een nieuwe Chromecast Ultra die werkt via een afstandsbediening, en niet via je smartphone. Daarnaast gaat de Android TV voor smart-tv's op de schop omdat Google de software persoonlijker wil maken.
‘Tweede generatie Chromecast Ultra krijgt speciale afstandsbediening’

‘Tweede generatie Chromecast Ultra krijgt speciale afstandsbediening’

Nieuws Google werkt aan een tweede generatie Chromecast Ultra. Deze komt naar verluidt met een bijbehorende afstandsbediening en ingebouwde Google Assistent.
6 tips om het maximale uit je Chromecast te halen

6 tips om het maximale uit je Chromecast te halen

Tips De Chromecast is een van Googles paradepaardjes. En terecht. Het betaalbare apparaatje is ontzettend handig. In dit artikel zetten we X fijne Chromecast tips voor je op een rij.
Chromecast vs Chromecast Ultra: welke moet je kopen?

Chromecast vs Chromecast Ultra: welke moet je kopen?

Tips De Chromecast en Chromecast Ultra mogen dan misschien heel erg op elkaar lijken, er zijn wel degelijk verschillen. In dit artikel leggen we de twee streaming-dongles langs de meetlat en geven we een aankoopadvies.
3 tips voor het beveiligen van je Chromecast

3 tips voor het beveiligen van je Chromecast

Tips Een Chromecast kun je niet met een wachtwoord beveiligen. Wel zijn er andere manieren waarop je mensen die naar jouw mediaspeler willen casten buiten de deur kunt houden.