Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra: klaar voor de toekomst van televisie

De Chromecast Ultra is een mediaspeler geschikt voor de allernieuwste tv’s. Deze variant ondersteunt namelijk zowel 4K-resoluties als HDR-beelden. Zo ben je voorzien van de scherpste beeldkwaliteit met de mooiste en helderste beelden. Net als zijn voorgangers kun je de Chromecast Ultra gebruiken om Netflix, YouTube, Spotify en andere populaire apps naar een televisie te streamen. Je verandert daarmee een domme televisie in een slim apparaat dat je met je smartphone, tablet of laptop kunt aansturen.

Steeds meer televisies beschikken over een 4K-resolutie, wat voor haarscherpe beelden zorgt. Er zijn echter nog maar weinig plekken waar je terecht kan voor dat scherpere beeld. Met de Chromecast Ultra is het makkelijk om op je smartphone video’s te ontdekken met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, om het vervolgens gelijk door te sturen naar je televisie. Heb je nog geen TV met 4K-resolutie? Dan kun je ook voor de ‘gewone’ Chromecast kiezen, die iets goedkoper is maar verder grotendeels dezelfde functionaliteit biedt.

De Chromecast Ultra in vogelvlucht

In essentie is de Chromecast Ultra grotendeels gelijk aan zijn voorganger. De Ultra biedt echter ondersteuning voor hogere resoluties en is daarmee voorbereid op alles wat je in de toekomst van een tv kunt verwachten. We hebben de belangrijke features hieronder op een rijtje gezet voor je.

  • Ondersteunt maximaal een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels
  • Met HDR-ondersteuning: high dynamic range-beelden bieden diepere kleuren, levendiger beeld
  • Makkelijkste manier om Netflix, YouTube en HBO GO in 4K op je tv te streamen
  • Goedkoper dan andere mediaspelers, werkt met vrijwel elke smartphone, tablet en laptop.

→ Check ook ons overzicht met 25 Chromecast apps die je niet mag missen

Dit moet je weten over de Chromecast Ultra

De Chromecast is één van de meest toegankelijke en goedkoopste mediaspelers van het moment. Met dit handige apparaatje van Google maak je elke televisie geschikt voor je favoriete apps. Handig als je bijvoorbeeld nog een ‘domme tv’ hebt zonder apps, of een televisie waarbij de apps traag en slecht werken. De Chromecast bestuur je namelijk gewoon met je smartphone of tablet en werkt daardoor wel vlot.

Met de Chromecast Ultra gaat Google nog een stapje verder. Waar de gewone Chromecast alleen geschikt was voor full-hd-beelden, kan deze Ultra ook al streamen in 4K. Steeds meer televisies beschikken over deze hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels, maar er zijn nog maar weinig manieren om daar gebruik van te maken. Met de Chromecast Ultra kun je Netflix in 4K, YouTube in 4K en andere populaire applicaties allemaal met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit gebruiken.

chromecast ultra

Ook is er ondersteuning voor ‘HDR’, ook wel high dynamic range genoemd. Hiermee wordt het onderscheid tussen licht en donkere beelden duidelijker gemaakt op je scherm, als je tv dat ondersteunt. Zo kun je bijvoorbeeld bij beelden van een donker bos nog altijd de kleinste details goed onderscheiden. HDR is op steeds meer tv’s terug te vinden en de Ultra zorgt dat die HDR-beelden ook jouw tv weten te bereiken.

De Chromecast Ultra is bovendien 1,8 keer sneller dan de normale Chromecast, doordat de wifi-verbinding is verbeterd. Het apparaat heeft ook standaard een Ethernet-poort op de stroomadapter. Handig voor als je wifi-netwerk niet snel genoeg is om 4K-video’s te streamen, maar dit via een kabeltje wel lukt.

Chromecast Ultra release en prijs

De Chromecast Ultra werd op 4 oktober 2016 officieel aangekondigd tijdens een Google-event in New York. Deze mediaspeler is vanaf 8 november verkrijgbaar in Nederland voor 69 euro. Dat is een paar tientjes duurder dan de gewone Chromecast en Chromecast Audio, die beide gewoon te koop blijven. Daarmee is de Chromecast Ultra alleen geschikt voor veeleisende gebruikers, die tevens over een (dure) 4K-tv beschikken.

Google Chromecast Ultra prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Google Chromecast Ultra aanbiedingen van dit moment.

Google Chromecast Ultra video

Laatste berichten

Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Thomas Haenen
31 okt 2018oktober 2018
17:45 uur
2 min
Tips
Tips Wil je de achtergrond van je Chromecast aanpassen? Liever eigen foto's in plaats van kunstwerken in beeld? Dit is hoe je de ambient-modus aanpast via de Google Home-app.
‘Multiroomaudio komt ook naar oudere Chromecasts’

‘Multiroomaudio komt ook naar oudere Chromecasts’

Michel van 't Klaphek
25 okt 2018oktober 2018
8:29 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Eén van de fijnste functies van de Chromecast (2018) komt ook naar oudere uitvoeringen van de hdmi-dongle: multiroomaudio. Hiermee stream je muziek naar meerdere speakers tegelijk.
Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast instellen in 7 stappen

Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast instellen in 7 stappen

Thomas Haenen
17 okt 2018oktober 2018
17:02 uur
3 min
Tips
Tips Sinds kort ligt een verbeterde Chromecast in de winkels. Met de handige mediaspeler kijk je Netflix, YouTube of NPO Start op elke tv. Dit is hoe je de nieuwe Chromecast instellen kunt.
Zo voorkom je dat anderen je Chromecast-video’s kunnen pauzeren

Zo voorkom je dat anderen je Chromecast-video’s kunnen pauzeren

Redactie
17 sept 2018september 2018
14:42 uur
2 min
Tips
Tips Met de Chromecast krijg je automatisch enkele afspeelknoppen tussen je notificaties zodra je iets cast. Niet alleen jij, maar iedereen op hetzelfde wifi-netwerk ziet die. De melding is (gelukkig) ook uit te schakelen.
Overzicht: de 10 meest gestelde vragen over de Chromecast

Overzicht: de 10 meest gestelde vragen over de Chromecast

Erwin Vogelaar
25 jul 2018juli 2018
16:08 uur
5 min
Nieuws
Nieuws Met een Chromecast stuur je beelden van je smartphone of computer naar het scherm van je televisie. We geven in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over het apparaatje.

Download onze app

Download onze app