Dit waren de populairste zoektermen op Google in 2018

Thomas Haenen
12 december 2018, 10:56
2 min leestijd
Dit waren de populairste zoektermen op Google in 2018

Wat hebben Glennis Grace, de Zwarte Cross en No Nut November met elkaar te maken? Ze behoren volgens Google Trends allemaal tot de populairste zoektermen van 2018.

Lees verder na de advertentie.

Google Trends 2018: hier zochten we op

In Nederland waren we het afgelopen jaar vooral geïnteresseerd in dood of overwinningen, zo blijkt uit data van Google. Het zoekbedrijf heeft de lijst met populairste zoektermen van 2018 vrijgegeven. In de top 10 staan onder andere Mac Miller, Avicii en Jos B., maar ook Meghan Markle en Glennis Grace.

De populairste zoektermen in Nederland van 2018 zijn als volgt:

  1. Avicii
  2. Glennis Grace
  3. Barbie
  4. Litebit
  5. Jos B.
  6. Meghan Markle
  7. Maarten van der Weijden
  8. Fortnite
  9. Mac Miller
  10. Boer zoekt Vrouw

PSV boven Ajax, Temptation Island ook aan de top

Het overzicht van Google is gebaseerd op ‘trending’ zoektermen. Dat betekent dat het gaat om zoektermen waarop dit jaar veel meer gezocht werd dan voorgaande jaren. Veel van de populairste zoektermen zijn namelijk ieder jaar identiek. Daarmee bieden de Google Trends een blik op wat Nederland het afgelopen jaar bezig hield. Bij de voetbalclubs zijn Ajax en Feyenoord niet eens in de top 10 te vinden, terwijl PSV en FC Emmen wel hoge ogen gooien.

Zo waren we dit jaar nieuwsgierig naar onderwerpen als de dividendbelasting, sleepwet en Nations League. Op het gebied van entertainment werd er vooral gezocht naar televisieprogramma’s als Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol, al hielden ook Ex on the Beach en Temptation Island de gemoederen bezig.

Op wereldwijde niveau zien we enkele van dezelfde trends voorbij komen. Zowel in Nederland als in andere landen werd in 2018 veel gezocht op Avicii en Kim Kardashian. Stan Lee, orkaan Florence en Bill Cosby waren in andere landen echter veel groter nieuws dan hier: ze staan niet in onze lijsten. Bij Google kun je terecht voor een volledig overzicht.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu