De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Duizenden Google-medewerkers demonstreren tegen Trumps inreisverbod

Lars Paymans
31 januari 2017, 12:43
1 min leestijd
Duizenden Google-medewerkers demonstreren tegen Trumps inreisverbod

Nadat Google-ceo Sundar Pichai zich uitgelaten heeft tegen het inreisverbod van Trump, demonstreerde ook Google-medewerkers over de hele wereld tegen de plannen. Met de hashtag #GooglersUnite vroegen ze aandacht voor de demonstratie.

Lees verder na de advertentie.

Google Trump demonstratie over de hele wereld

In totaal demonstreerden meer dan tweeduizend Google-medewerkers tegen het inreisverbod dat president Trump opgelegd heeft. Google-kantoren over de hele wereld liepen uit om te protesteren en om geld te doneren voor een speciaal crisisfonds. Op deze manier werd er twee miljoen dollar opgehaald voor een crisisfonds dat door Google werd verdubbeld. Hoewel het protest oorspronkelijk werd georganiseerd door medewerkers, kreeg de demonstratie steun van Google.

Google Trump Demonstratie


Foto: Daisuke Wakabayashi

“Dit is een directe reactie op het inreisverbod”, laat Enzam Hossain weten aan The Verge. “Op deze manier willen we laten zien dat we achter onze collega’s staan die door het inreisverbod getroffen worden.” Google-ceo Sundar Pichai en mede-oprichter Sergey Brin hielden een toespraak tijdens de demonstratie van het Google-kantoor in Mountain View. “De strijd gaat door”, aldus Pichai. “Het gaat hier om een debat over fundamentele waarden”, vulde Brin aan.

Google helpt met terughalen medewerkers

Het verhaal van spreker Soufi Esmaeilzadeh laat goed zien hoe Google meer doet dan alleen toespraken geven. De in Iran geboren Esmaeilzadeh woont al 15 jaar in de VS en heeft een Canadees paspoort. Ze was toevallig op reis tussen San Francisco en Zurich toen Donald Trumps inreisverbod inging. Hierdoor kon ze ineens niet meer terugzet land in.

Het speciale Google immigration support team kwam vervolgens in actie. Ze onderzochten eerst wat haar rechten waren en regelden tegelijkertijd een terugvlucht via Dublin en Boston zodat ze alsnog gisteren thuis kon komen.

Lees ook: Zo reageert Google op het beleid van Trump

Lees het laatste nieuws over google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu