De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google hoopt dat Inbox Gmail gaat vervangen

Redactie
4 december 2014, 10:15
2 min leestijd
Google hoopt dat Inbox Gmail gaat vervangen

Google hoopt dat Inbox Gmail uiteindelijk gaat vervangen. Dat betekent niet dat Gmail gaat verdwijnen, maar dat Gmail-gebruikers Inbox gaan gebruikers om hun e-mails te beheren.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt een woordvoerder van het Inbox by Gmail-team tijdens een Ask Me Anything (AMA)-sessie op Reddit. Deze AMA-sessies worden veelal gehouden met bedrijven en personen, waar Reddit-gebruikers vervolgens een vraag aan kunnen stellen.

“Inbox zal Gmail op de korte termijn niet vervangen, maar we hopen dat dit op de lange termijn wel gebeurt. Inbox is een nieuw product en daarom lanceren we het ook als een apart product naast Gmail. Uiteindelijk hopen we dat Gmail-gebruikers Inbox als app kiezen”, aldus de woordvoerder.

Inbox Gmail: de battle van de apps

Inbox by Gmail laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel.

Ook is Inbox by Gmail voortaan voorzien van een speciaal tabblad met gepinde e-mails. Deze e-mails kun je zelf pinnen, waarmee je aangeeft dat ze belangrijk zijn. Zo kun je snel wisselen tussen je inbox en inbox met belangrijke e-mails.

Een andere belangrijke functie van Inbox is dat de app automatisch e-mails onder categorieën bundelt, zoals reizen, sociaal en financieel. Dit zorgt voor meer overzicht in jouw inbox en laat je in één keer bijvoorbeeld alle e-mails met reclame als voltooid markeren.

→ Lees ook onze Inbox by Gmail preview

Video

Download Inbox

Inbox by Gmail is gratis te downloaden in Google Play. De app is echter wel alleen met een uitnodiging te gebruiken, die je alleen kunt ontvangen via Google of een Inbox-gebruiker.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu