Inbox by Gmail: alles over de nieuwe e-mail-app van Google

Redactie
4 min leestijd
Inbox by Gmail

Inbox by Gmail is een e-mail-app van Google die Gmail uiteindelijk moet gaan vervangen. De app kenmerkt zich door het op een slimme manier samenvoegen van e-mails.

Lees verder na de advertentie.

Laatste nieuws over Inbox by Gmail

Wat kun je met Inbox by Gmail?

Inbox by Gmail wil e-mail “opnieuw uitvinden” door e-mails als todo’s te behandelen.  Deze vorm van e-mail werd populair door Mailbox, en Google heeft zijn eigen versie van deze app uitgebracht. Een todo kun je zien als een taak die je nog moet voltooien. Want een e-mail zien als een e-mail, is volgens Google een idee van tig jaar oud.

inboxbygmail-devices

Een andere belangrijke eigenschap van Inbox is dat de app automatisch e-mails onder categorieën bundelt, zoals reizen, sociaal en financieel. Dit zorgt voor meer overzicht in jouw inbox en laat je in één keer bijvoorbeeld alle e-mails met reclame als voltooid markeren.

Inbox by Gmail is beschikbaar als app en via het web.

En Gmail dan?

Inbox by Gmail en Gmail blijven gewoon naast elkaar bestaan. Als je Inbox by Gmail gebruikt, kun je ook gewoon de Gmail-app of webinterface van Gmail blijven gebruiken. Inbox by Gmail is alleen een app om je e-mail mee te beheren, en geen aparte e-mail-dienst.

inboxbygmail-grr

“Inbox zal Gmail op de korte termijn niet vervangen, maar we hopen dat dit op de lange termijn wel gebeurt. Inbox is een nieuw product en daarom lanceren we het ook als een apart product naast Gmail. Uiteindelijk hopen we dat Gmail-gebruikers Inbox als app kiezen“, aldus een woordvoerder van Google.

Hoe werkt Inbox by Gmail?

Inbox by Gmail laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel.

Door e-mails als herinnering te markeren kun je zelf bepalen wanneer de berichten weer in je inbox verschijnen. Dit is ideaal als je op een later moment aan een e-mail herinnerd wilt worden. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om een e-mail als herinnering voor je werk in te stellen, waarbij de e-mail pas weer in je inbox verschijnt als je op je werk bent aangekomen. Dit doet de app via de locatie van de smartphone of tablet.

Rechtsboven zijn iconen voor gepinde e-mails en de zoekfunctie te vinden. Gepinde e-mails zijn berichten  die je belangrijk vindt en vervangen de sterren van Gmail. Met de knop wissel je snel tussen je algemene inbox en je inbox met belangrijkste e-mails. Een belangrijke functie die veel powerusers enorm zullen  waarderen.

Inbox by Gmail werkt met bundels. Deze voegen  e-mails over hetzelfde onderwerp samen, zoals reizen, aankopen, sociaal en updates. Stel: je koopt iets met PayPal. Dan krijg je twee e-mails van PayPal en veelal ook twee mails van jouw aankoop. De twee PayPal-e-mails worden gebundeld onder financieel, de twee aankoop-e-mails onder aankopen. Hierdoor blijft je inbox overzichtelijk en opgeruimd en heb je de mogelijkheid om een bundel in één keer als klaar te markeren.

Per bundel kun je instellen of je deze  direct wilt weergeven als je een nieuwe e-mail hebt, of bijvoorbeeld maar één keer per dag. Dit is bijvoorbeeld handig voor de bundel sociaal, waar met name e-mails van Faceobook en Twitter zijn te vinden. Die hoef je waarschijnlijk niet direct te ontvangen, dus dan kan één keer per dag alle e-mails in de bundel sociaal tonen meer dan genoeg zijn. Het is ook mogelijk om zelf bundels aan te maken op basis van filters, die tevens via de app zijn in te stellen.

Aan de onderkant van Gmail by Inbox is een rode actieknop te zien waarmee je snel een e-mail of herinnering opstelt. Als je op de knop drukt, verschijnt een lijst met drie van je meest gecontacteerde personen. Hierop drukken vult automatisch het e-mailadres van de gekozen persoon in. Ook kun je gewoonweg op opstellen drukken om een e-mail te typen of een herinnering aanmaken. Een herinnering is eigenlijk een todo die bovenaan je inbox verschijnt. Ook wordt een herinnering automatisch gepind, waardoor `ie als belangrijk wordt gemarkeerd. Handig voor als je nog even melk moet halen.

Een laatste belangrijke verandering is de zoekfunctie, die flink op de schop is genomen, sneller werkt en meer handige informatie toont. Als je naar een persoon zoekt, krijg je naast alle e-mails van die persoon ook zijn persoonlijke contactinformatie te zien. Deze haalt Google uit jouw Gmail-account.

Meet your new Inbox

Inbox by Gmail downloaden

Inbox by Gmail is gratis te downloaden in Google Play.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Inbox by Gmail archief

Bekijk archief (32 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu