De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Jawbone Up: armband met Android-app voor je gezondheid

Redactie
15 juli 2011, 22:30
1 min leestijd
Jawbone Up: armband met Android-app voor je gezondheid
jawbone_up_red

Jawbone maakt Bluetooth-headsets die vooral bij Amerikanen populair zijn. Met de Jawbone Up slaan ze een nieuwe weg in: een armbandje dat je bewegingen en slaapgedrag in de gaten houdt. Alle metingen zijn af te lezen in een Android-app, die na verloop van tijd ook advies geeft om gezonder te leven. De armband bevat een bewegingssensor en is in verschillende vrolijke kleuren te krijgen. De Jawbone Up zal voor het einde van het jaar op de markt komen.

Het accessoire krijgt een “betaalbare prijs”, aldus de fabrikant. Een voorbeeld van een suggestie die de app geeft: wanneer je te kort hebt geslapen, stelt de app voor om een eiwitrijk ontbijt te eten en een extra glas water te drinken. Op optimaal gebruik te kunnen maken van het armbandje zul je deze continu moeten dragen.

Lees verder na de advertentie.

jawbone up blauw

De Jawbone Up kan ook je eetgedrag registreren, maar doet dat waarschijnlijk op een bijzondere manier: door het maken van foto’s. Je fotografeert het gerecht dat je wilt eten en de app kan schatten hoeveel calorieën het is. Echt nauwkeurig zal dat niet zijn en het is de vraag hoe een dergelijke app gerechten als poffertjes, drop en zoute haring gaat herkennen. En hoe maak je onderscheid tussen cola en light-cola? We zullen het allemaal zien, als de Jawbone Up op de markt komt. Er is al een preview-pagina waar je je kunt inschrijven.

TechCrunch heeft een interview met de maker.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu