De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Leider Googles zelfrijdende auto vertrekt

Erwin Vogelaar
7 augustus 2016, 10:02
2 min leestijd
Leider Googles zelfrijdende auto vertrekt

Chris Urmson stond aan het hoofd van Googles zelfrijdende auto, maar na zeven en een half jaar vertrekt hij bij het bedrijf. Hoe ziet hij de toekomst van dit ambitieuze project?

Lees verder na de advertentie.

Google zelfrijdende auto

Googles project om zelfrijdende auto’s de weg op te krijgen heeft zijn leider verloren, want Chris Urmson is na zeven en een half jaar vertrokken. Urmson was de Chief Technical Officer bij het project. Daarvoor werkte hij al aan de technologie bij wedstrijden van DARPA, waarbij hij met zijn team een voertuig zelfstandig door de woestijn moest laten rijden. Hier ging de auto maar 23 kilometer per uur en waren er geen voetgangers te bekennen. Dat is voor Googles auto natuurlijk een ander verhaal.

google zelfrijdende auto

De technologie is bij Google vervolgens snel gegaan. Van een omgebouwde Prius tot de vrolijke autootjes die nu zonder problemen over drukke wegen kunnen rijden. “Nu, bijna drie miljoen kilometer autonoom rijden later, heb ik besloten dat de tijd juist is om te stoppen en mijn volgende avontuur te vinden”, stelt Urmson in een blogpost op Medium. Afgelopen vrijdag was zijn laatste dag. Urmson hoopt dat hij weer een project vindt dat zo’n obsessie voor hem kan worden.

De Google zelfrijdende auto gaat ondertussen gewoon door. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de missie in goede handen ligt”, stelt Urmson. “Er zijn veel andere problemen of producten waar deze getalenteerde groep mensen aan gewerkt zou kunnen hebben, maar ze hebben juist de zelfrijdende auto gekozen omdat ze begrijpen wat voor impact hun werk kan hebben om onze wegen veiliger te maken en om talloze bestemmingen toegankelijk te maken voor miljoenen mensen.” Het project zal naar verwachting later dit jaar een losstaand bedrijf worden. Op dit moment is de zelfrijdende auto nog onderdeel van het Google X-lab

Lees het laatste nieuws over Google

Via: Reuters
Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu